pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Alexandru Rafila propune folosirea mastilor de protectie de catre copii si acasa, dupa inceperea scolii

eurogsm.ro

- ADS -

Profesorul Rafila propune folosirea măștilor și în casă, atunci când copiii interacționează cu bunicii

 

Profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, este de parere ca mastile de protectie ar trebui folosite de catre copii chiar si acasa, dupa inceperea noului an scolar. Aceasta masura ar fi necesara in special in locuintele in care copiii intra in contact cu bunicii, a declarat reprezentantul Romaniei la OMS, la Digi24, in emisiunea „In fata ta”. 

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat ca odata cu debutul noului an scolar numarul infectarilor cu coroavirus va creste. El a aratat ca fiecare tara s-a confruntat cu aceasta problema, insa in Romania ar putea fi o evolutie ingrijoratoare, daca pana atunci nu intram pe o panta descrescatoare a infectiilor cu noul coronavirus si continuam sa avem in fiecare zi intre 1.200 si 1.400 de cazuri noi.

Profesorul este de parere ca ar trebui regandita interactiunea copiilor cu persoanele varstnice din familie, odata cu inceperea scolii.

„Ceea ce cred ca ar mai fi de facut odata cu inceperea scolii ar fi regandirea interactiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele varstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar sa respecte anumite proceduri interne ale familiei, in care interactiunea cu varstnicii care au boli cronice sa fie oarecum la distanta, sa se ia masurile legate de masca. Utilizezi masca si in casa, de exemplu, daca vreau sa stau cu bunicul meu, si o utilizeaza si el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de inceperea scolilor in mod evident”, a aratat profesorul Alexandru Rafila.

VIZUALIZAT 5 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns