Asa se fura Casa de Asigurări de Sănătate

0

MODUL DE OPERARE
Pentru a nu fi prinşi, medicii s-au gândit la fiecare aspect al problemei. Întreaga afacere era gestionată în detaliu şi aveau o acoperire plauzibilă pentru fiecare reţetă eliberată. 
Pentru a diferenţia biletele reale de cele falsificate, angajaţii celor două laboratoare au folosit diverse nume de utilizatori pentru introducerea biletelor în sistem. Medicii au conceput chiar şi un sistem special de introducere a biletelor falsificate, pentru a nu le încurca cu cele reale.
,Pentru laboratorul SC Uromed Center SRL userul (Uromed2011) ce are alocat codul cu nr. „25” este folosit pentru implementarea biletelor reale. Toţi ceilalţi useri, ce au alocaţi alte coduri, sunt folosiţi pentru biletele falsificate. Pentru laboratorul SC Citylab SRL userul ce are alocat codul cu nr. „4” este folosit pentru implementarea biletelor reale. Toţi ceilalţi useri, ce au alocaţi alte coduri, sunt folosiţi pentru biletele falsificate”, se arată în referatul procurorilor. 
Mai mult, angajaţii laboratoarelor foloseau când şi cum doreau parafa medicilor. Medicii de laborator, în schimbul unor sume de bani primite cu titlu de „salariu”, lăsau parafa angajaţilor laboratorului pentru a o folosi fără drept în falsificare biletelor sau a raportărilor. 
Probabil bănuind că ar putea fi interceptaţi, medicii foloseau un limbaj codificat. Angajatii laboratorului primeau bilete de trimitere false – denumite în limbaj codificat bilete extra, bomboane, burţi. Expresia ,,Două kilograme” însemna de fapt ,,două trimiteri”, iar valoarea acestora era de 100 de lei.
La finalul operaţiunilor începea negocierea – cine şi câţi bani trebuie să primească.
Stanciu Mihai: Eu am schimbat ceva bani astăzi, dar are de dat comisioane la medici şi nu ştiu cât îi mai rămân. Eu am luat vreo 100 de milioane, am schimbat! Da’ trebuie să dea la medici… nu ştiu cât dracu are! 115-120 de milioane să le dea la medici! Comisioane pe probe”.
Procurorii au stabilit şi sumele de bani încasate de medici la finalul lunii martie. Rodica Matei a primit 5.800 de lei pentru cele 51 de buletine de analiză falsificate, Gabriela Iancu 7.300 de lei pentru 40 de buletine, Conteş Lazăr a încasat peste 6.400 de lei pentru 49 de buletine, în timp ce doctorul Monica Ursu a primit nu mai puţin de 161.286 de lei pentru 838 de bilete neînsoţite de probe. Mai multe

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*