pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Biserica Ortodoxa Romana: „Vom face slujba în noaptea de Înviere şi după ora 2. Cine o să ne oprească?“

eurogsm.ro

- ADS -

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, afirmă că va ţine slujba de Înviere şi ritualul care o urmează şi după ora 2, contrar restricţiilor impuse de autorităţile centrale.

Iată câteva declaraţii făcute de ierarh la Antena 3 în după-amiaza de joi, 25 martie, legat de restricţia impusă bisericilor de a nu mai oficia slujbe după ora 2 dimineaţa, în noaptea de Înviere:

– „Imposibil să oprim slujba la ora 2! Voi ţine toată slujba. Şi cine-o să ne oprească?“

– „Nu există o acţiune a viruşilor mai accentuată de la ora 2 încolo. Trebuie să fim logici. De ce să fim obstrucţionaţi? Trebuie să avem sărbători!

– „Dacă pentru farmacie avem voie să mergem la orice oră, şi la biserică trebuie să putem merge. Trupul nu este superior sufletului. Sufletul fără trup rămâne viu. Trupul fără suflet este mort“.

– „Biserica e autonomă, e a lui Dumnezeu. Nu poate comanda un laic în Biserică“

– „Sunt ierarh, sunt slujitorul lui Hristos care m-a ales şi m-a trimis să slujesc“

– „Nici turcii, nici comuniştii nu ne-au oprit sărbătorile“

„În legătură cu neînţelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricţiilor de circulaţie (pe jos sau cu mijloc de transport personal) în noaptea de Înviere, neînţelegere pe care unii s-au grăbit să o speculeze din nou „martiric”:

Slujba Învierii începe şi se termină la ore diferite în bisericile catolice şi ortodoxe. În cele din urmă ea se desfăşoară între orele 0.00 şi cel târziu 4.00.

Ţine de elementara evidenţă că, în contextul oficial explicat deja de autorităţi şi cultele religioase care au avut azi un dialog onest şi fertil, participanţii la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creştini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânaţi şi amendaţi pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale fireşti.

Ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricţiilor în noapte de Paşti a creştinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe şi se termină mai devreme decât cea ortodoxă.

Reperele orare referitoare la aceasta din urmă vor fi comunicate la timp spre liniştirea noastră a tuturor.

Să ne ajute Dumnezeu să găsim şi să adâncim pacea dintre noi pe calea acestui post menit îmblânzirii noastre, cale la capătul căreia să ne putem bucura împreună de Înviere!“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

VIZUALIZAT 39 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns