Cadou de Anul Nou pentru Romanii de la guvernul USL

0

PreaIubitul fiu al tari ureaza de  Anul Nou, sa aiva parte de ce a primit minorele de la TSD. Iar ca desert:
1) Cresc accizele, cresc toate preţurile
Data de 1 ianuarie vine cu un val de scumpiri din cauza majorării accizelor din două motive: creşte suma de plată ca taxă şi, în acelaşi timp, cursul oficial de calcul urcă de la 4,30 la 4,52 de lei/euro.
Vom avea de plătit mai mulţi euro – şi, simultan, mai scumpi – pentru accizele la produse precum benzină, motorină, ţigări, cafea, băuturi alcoolice ca bere, vin sau spirtoase pe care le vom cumpăra în anul viitor. De asemenea, GPL-ul cu care se alimentează cele mai multe taxiuri şi kerosenul din avioane vor fi mai scumpe din cauza accizelor, ceea ce înseamnă că este de aşteptat ca tarifele pentru aceste categorii de transporturi să crească proporţional. Per ansamblu, majorările de costuri induse numai de accize sunt estimate la 5 la sută, dar există şi creşteri posibile de peste 35 la sută ale unor preţuri.
2) Curentul se scumpeşte cu 10 la sută
Consumatorii de energie electrică în regim reglementat – populaţia şi instituţiile publice – vor plăti de la 1 ianuarie 2013 cu 6 la sută mai mult, după ce ANRE a majorat cu 6 la sută costurile pe care le recunoaşte producătorilor de profil, incluse în tarife. Pe lângă această scumpire, pe factură se va trece, însă, şi ajutorul pentru energia regenerabilă.
3) Taxele locale nu cresc
Alexăndrenii nu trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru achitarea taxelor locale. Consilierii au hotărât ca acestea să rămână neschimbate. De asemenea, au rămas neschimbate şi facilităţile pentru persoanele fizice care achită taxele şi impozitele locale în integralitate pentru anul 2013 până la sfâşitul lunii martie, acestea beneficiind de o reducere de 10 la sută. Noutatea este că de această facilitate vor beneficia începând cu 2013 şi persoanele juridice.
4) Plătim din nou taxa auto
Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul anului viitor, va fi din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie.
„Primul-ministru i-a cerut ministrului Mediului să vină în prima sau a doua şedinţă de guvern din 2013 cu o informare şi o propunere pentru subiectul acesta“, a spus ministrul vicepremierul Liviu Dragnea.
„Acum nu ştiu câte maşini se vor vinde pe 1 şi 2 ianuarie, nu mi se pare ceva foarte grav“, a adăugat Dragnea.
 
Dedicatie pentru TOTI care au condus romania, din 90!!!
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*