pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Ce i-a spus Nina lui Iliescu atunci când a plecat la lovitura de stat

eurogsm.ro

- ADS -

Ca bataia de joc a romanilor sa fie complecta.Si morti din revolutie sa fie doar niste simple numere de cadavre. si in principal pentru Iliescu niste GOLANI..

Desemnat de activul de partid de la Kremlin să-l înlocuiască pe Nicolae Ceauşescu în fruntea PCR, Ion Ilici Iliescu a aşteptat cu emoţie, în dimineaţa lui 22 decembrie 1989, îndepărtarea din funcţie a dictatorului, a celui care „întinase“ numele partidului comunist şi al socialismului. La fel ca un agent sovietic aflat „în adormire“ vreme de mai mulţi ani, Iliescu a fost reactivat, brusc, imediat ce elicopterul trimis de Stănculescu l-a ridicat pe dictator de pe sediul fostului CC al PCR. Aşa cum a fost instruit, după ce a primit semnalul că drumul spre conducerea partidului a devenit vacant, Ilici şi-a intrat în rol, pe un scenariu scris în cabinetele KGB de pe Lubyanka. Sprijinit de agenţi sovietici precum Militaru, Brucan, Petre Constantin, Dinescu, Marţian, Bârlădeanu & co şi la adăpostul diversiunii „teroriştii trag din toate poziţiile“, Iliescu a încheiat învingător ziua de 22 decembrie 1989. Deşi a executat în mod exemplar ordinele primite, Iliescu era cât pe ce să fie sabotat de Mazilu, sau Verdeţ. Profitând de reţeaua agenţilor sovietici, el a reuşit să-şi îndepărteze rivalii şi să se autoproclame preşedinte al noului PCR. A doua zi, speriat de faptul că diversiunea teroristă se poate întoarce împotriva sa, el a cerut sprijin stăpânului de la Kremlin şi a fost nevoie de intervenţia generalului Ştefan Guşă pentru ca ruşii să nu desanteze, oficial, la Bucureşti. Am reconstituit drumul parcurs de Ion Ilici Iliescu pe 22 decembrie 1989 şi cine-l urmăreşte cu atenţie observă că Iliescu a preluat puterea prin mijloace specifice jigodiilor comuniste care au ţinut sub călcâi, vreme de aproape cinci decenii, grumazul românilor. Iliescu a fost şi a rămas un derbedeu al istoriei contemporane, care a împiedicat dezvoltarea şi democratizarea României atunci când acestea erau posibile.

Nina Iliescu: „Fii atent unde-ţi pui paltonul şi pălăria“

Editura Tehnică, 22 decembrie 1989. Ion Iliescu ştie deja ce se petrece la Timişoara, dar şi la Bucureşti. În jurul orelor 12:30-13:00 este anunţat de nişte „colaboratori“ din Editura Tehnică despre pătrunderea unui grup de manifestanţi în studiourile Televiziunii. Coboară „până la Hegheduş, la Consiliul Culturii“, de unde, pe telefonul scurt, ia legătura cu Petre Constantin, fostul director general al Televiziunii, care-i confirmă „cele aflate“ şi căruia îi spune că se îndreaptă spre Televiziune. Afirmă, azi, că nimeni nu l-a chemat la TVR. De menţionat că Petre Contantin n-a amintit vreodată despre telefonul scurt primit de la Iliescu. Ia legătura, de asemenea, cu Victor Stănculescu, la Ministerul Apărării Naţionale. Împreună cu grupul de „colaboratori“ merge apoi spre casă, să-şi anunţe soţia că se duce la Revoluţie. Ajunge acasă într-o Dacie, „în faţa unui cârd de maşini“. „Sunt colegii mei de la editură“, îi spune Ion Iliescu lui Bujor Sion, care-l aştepta în poartă împreună cu nevastă-sa, Ioana. Mihai Bujor Sion venise din proprie iniţiativă de la Televiziune, cu scopul de a-l aduce pe Ion Iliescu în faţa naţiunii. Evident, i-au sugerat şi alţii să-l aducă pe directorul Iliescu să „emane“ pe postul naţional şi amintim doar cererea lui Sergiu Nicolaescu: „Adu-l imediat! Trebuie să fie aici, cu noi!“. Înainte să-i plece soţul la Revoluţie, Nina Iliescu i-a spus: „Să fii atent unde-ţi laşi paltonul şi pălăria!“.

Dinescu: Întâi Iliescu şi pe urmă popii!

În jurul orelor 14:00-14:15, Iliescu ajunge la Televiziune. Intră în studioul patru, şi aici are loc un mic incident. Pe post trebuia să intre un sobor de preoţi susţinuţi de Caramitru. Dinescu însă nu e de acord: „Întâi Iliescu şi pe urmă popii! Bagă-l pe Iliescu!“. Caramitru cedează: „Bine, pe urmă preoţii şi după asta securiştii“. Ordinea fiind prestabilită, Dinescu îl introduce pe Iliescu astfel: „Uitaţi-vă aici, gata, hai!“. Teodor Brateş îl prezintă naţiunii pe emanat, în termeni istorici: „Domnul Iliescu este fiul unui revoluţionar, unui patriot, el însuşi patriot“. Iliescu ia cuvântul de unde îl lăsase în urmă cu nişte ani: „Stimaţi tovarăşi!…“ etc, etc. Îl critică în mod constructiv pe Ceauşescu, dar în acelaşi timp face apel la activiştii din subordine să se îndrepte spre sediul Comitetului Central ca să se poată „reorganiza pe baze democratice“ în Comitetul Salvării Naţionale. Invită inclusiv cele şase fosile comuniste, în frunte cu 1 Silviu Brucan… Ora fixată pentru întâlnire a fost 17.00.

Iliescu: „Tovarăşi, a fost întinat numele Partidului Comunist Român!“

Orele 15:00. Din studioul 5, proaspătul emanat se adresează poporului spunându-i să asigure „paza bunurilor publice, paza magazinelor, paza tuturor instituţiilor“. Nu se poate abţine şi, referitor la Ceauşeşti, spune cu obidă: „S-au autointitulat comunişti, nu au nimic de-a face cu socialismul, nici cu ideologia comunismului ştiinţific. Au întinat numai numele Partidului Comunist Român, au întinat numai numele celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului în această ţară“. Urcă apoi la etajul 11, în cabinetul directorului general Petre Constantin, unde se mai află Silviu Brucan, Nicolae Militaru, Dan Marţian, Bujor Sion şi Petre Roman. Se împart sarcini. Dan Marţian şi Silviu Brucan pun la punct noul comandament al Televiziunii, stabilind că mesajele care se vor da pe post trebuie să aibă avizul celor trei (Brucan, Marţian şi Petre), Marţian rămânând apoi cenzorul şi dirijorul numărul unu al spectacolului televizat aflat în plină desfăşurare.

CFSN-ul s-a constituit în sediul MApN

Orele 15:45-16:30. Ion Iliescu merge la MApN. Îl însoţesc Petre Roman, Nicolae Militaru, Florin Velicu, Mihai Montanu şi Gelu Voican Voiculescu. Aici, la sediul Ministerului Apărării, s-a stabilit, în cadrul acestui „prim contact cu cei de acolo“, constituirea CFSN şi împărţirea funcţiilor în stat. La şedinţă au mai participat generalii Stănculescu, Logofătu, Guşă, Hortopan, Eftimescu, Kostyal şi colonelul Raţiu. Se face propunerea ca noul organ al puterii să se numească FSN „pentru că acum 200 de ani, în Franţa, tot aşa se numea“. Iliescu este de acord. Tace însă când generalul Guşă propune să se închidă graniţele. Se face o primă listă cu noua conducere. Iliescu spune: „Propunem, tovarăşi, să facă parte din biroul acestui organ de conducere tov. Verdeţ, tov. Mizil, din partea armatei tov. Burcă… dar mai bine să mergem la sediu şi să facem acolo nominalizările!“.

Generalii Guşă şi Hortopan spun că Iliescu a vrut să cheme trupele sovietice

Orele17:00-17:30. Ion Iliescu soseşte la sediul fostului CC al PCR. Este însoţit de generalul Nicolae Militaru şi alţii. Urcă la etajul 1. Este condus în balcon de Ion Caramitru şi după ce se adresează mulţimii cu „tovarăşi“, mulţimea îl huiduie şi scandează: „Nu suntem tovarăşi!“ şi „Fără comunişti!“. Găseşte convenabilul cuvânt „cetăţeni“ şi îşi continuă cuvântarea. Este înconjurat de Militaru, Guşă, Voican, Lupoi, Roman şi alţii. Îl pune pe gen. Guşă să jure că armata este cu poporul. Spune că Securitatea nu mai există. Anunţă apoi că se va retrage (în clădire) să constituie CFSN-ul.
Orele 18:00-19:00 . Ion Iliescu se refugiază cu tovarăşii lui într-o încăpere. Printre aceştia se află Silviu Brucan, Alexandru Bârlădeanu, Nicolcioiu, Apostoiu, Pârcălăbescu, Roman, Guşă, Ardeleanu. Uşa este păzită de Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu şi Mihai Lupoi. Se propune consensul. Se cade de acord asupra denumirii noului organ. Deşi de-abia se despărţise de Victor Stănculescu, Iliescu îl caută din nou, la telefon. Nu se ştie de ce. Îi anunţă, de asemenea, pe cei prezenţi că a luat legătura cu ambasada sovietică. De ce? Ca să comunice la Moscova „să ştie cine suntem şi ce vrem“. Să spună că ţara e pe mâini bune. KGB-istul Iliescu avea să recidiveze a doua zi când, într-o tentativă reuşită de trădare naţională, a sunat la Moscova să propună chemarea trupelor sovietice pentru a-i susţine poziţia în fruntea noii puteri. Deşi a negat acest fapt, doi generali ai Armatei Române, Guşă şi Hortopan, au confirmat sub jurământ, trădarea kgb-istului Iliescu. Generalul Guşă avea să moară apoi, la câteva luni după această declaraţie. Revenind în încăperea consensului kgb-ist, ar mai fi de remarcat modul în care s-a spart „gaşca“. A făcut-o Sergiu Nicolaescu printr-o diversiune strategică: „Există pericolul ca această clădire să fie minată şi să explodeze în fiecare clipă!“. De ce a minţit regizorul revoluţiei lui Iliescu? Iată ce răspundea acesta, trei ani mai târziu: „Pentru că nu-mi plăcea grupul. Ne aflam în faţa unui grup de foşti comunişti, în frunte cu Verdeţ. Şi am găsit această minciună ca să-i scot de acolo“. La orele 19:00, în Piaţa Revoluţiei se deschide focul. Puţin mai târziu, însoţit de Gelu Voican Voiculescu, Iliescu pleacă la sediul MApN, acolo unde era comandamentul real al loviturii de stat.

Brucan: Noi îl considerăm pe Iliescu cel mai indicat să fie preşedinte

Orele 19:30-20:30. Iliescu se află în sediul MApN. Despre această a doua retragere a emanatului sub fustele strategice ale lui Victor Athanasie Stănculescu nu se ştiu prea multe. Dacă ar fi să-i dăm crezare lui Iliescu, în acest răstimp ar fi „înjghebat un fel de stat major al Revoluţiei“ şi ar fi stabilit „cartierul nostru general la Ministerul Apărării“. Ar fi luat apoi legătura cu anumite persoane de la CC şi din Televiziune, dându-le întâlnire la sediul TVRL „pentru a perfecta documentul ce avea să fie programul politic al Revoluţiei“.
Orele 20:00 – 21:00 . La etajul 11 al TVRL se află Iliescu, Brucan, Roman, Marţian etc. Era aşteptat Dumitru Mazilu, care avea deja redactată o platformă program, plus lista celor aleşi în Forumul Civic (FSN-ul în varianta lui Mazilu) citite revoluţionarilor din Piaţa Palatului. Mazilu este anunţat de Brucan că „preşedintele Consiliului este Ion Iliescu“. Are loc următorul dialog antologic între Mazilu şi Brucan:
Dumitru Mazilu : „Bine, dar Ion Iliescu n-a fost ales nici măcar membru în noul organ. Cum poate fi dânsul preşedinte?“
Silviu Brucan : „Ei, asta-i bună! E revoluţie! Cine mai ştie pe cine a ales? Şi, în definitiv, noi îl considerăm pe Ion Iliescu cel mai indicat să fie preşedinte. El este deja noul conducător. Acesta este un lucru indiscutabil!…“.
Platforma-program a lui Mazilu a fost aşadar repede însuşită de FSN după ce a fost modificată în punctele esenţiale. Lista noii puteri suferă şi ea, rapid, câteva modificări. Ion Iliescu se trece pe ultimul loc.
În jurul orelor 22:00 , Iliescu citeşte comunicatul CFSN, programul în zece puncte al acestuia, plus lista celor 35 de membri, lista care începe cu Doina Cornea şi se termina cum s-a stabilit. După aceasta, pentru că asupra sediului Televiziunii începuse să se tragă, Ion Iliescu îi cere maiorului Mihai Ciocodei să distribuie arme civililor şi să apere Televiziunea. Diversiunea în urma căreia aveau să se înregistreze aproape 1.000 de morţi şi 3.000 de răniţi era, astfel, declanşată oficial, cu ordin de la Iliescu. Între timp, noul preşedinte îşi cheamă soţia, pe Nina Iliescu, la sediul Televiziunii. Pentru mai multă siguranţă.
Ziua de 22 decembrie 1989 se încheie cu un Ion Iliescu învingător, zorii zilei următoare aducând şi prima lui recunoaştere din partea Moscovei.

Sursa : CURENTUL
In romania nu vor fi niciodata condamnati criminali pentru crimele facute.Ce avem de facut este doar sa asteptam moarte celor implicati. si nepedepsiti.Iliescu, Roman.si alti. De brucan a dat Dumnezeu sa am scapat.

Ceialalti cand vor muri ar trebui ca romani sa sara in sus de bucurie. Eu abia stept moarte lui ILICI.

Toti romani ar trebui atunci sa joace hora uniri. si sa urineze pe mormantul acestui criminal imputit.

Ce este interesant sunt cuvintele neveste lui Iliescu cand a plecat la asazisa revolutie.,,Nina Iliescu: „Fii atent unde-ţi pui paltonul şi pălăria“

Firar mama voastra de hoti imputiti. voua va era mai importante paltonul si palaria ddecat viata a celor o mie si ceva de morti..Poate avem noroc sa jucam pe mormantul vostru in curand.Ar trebui declarata acea zi sarbatoare nationala..

Doamne iarta-le  pacatul pe care l-au facut. de a muri pentru un popor care nu-i merita.VIZUALIZAT 49 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns