pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Cora,Altex,Domo.instaleaza software piratate. pe sisteme.

eurogsm.ro

- ADS -

Peste tot se urla ca un utilizator al unui pc. pirateaza un soft.o melodie etc. si sunt tratati ca niste criminali.Sau daca au nevoie de ajutor pe anumite forumuri  raspunsul va fi: Softpedia.Chip.nu incurajeaza pirateria. Ok intelegem si asta. nu poti vorbi de funie in casa spanzuratului. Dupa parerea mea 80% din cei care striga si varsa toata ziua aceste sloganuri. au softuri piratate.

Business Software Alliance. a publicat un raport cu cei prinsi cu piraterie in anul 2010.:

” În anul 2010, au avut loc mai mult de 250 de verificări la societăţi comerciale care utilizau programe pentru calculator fără licenţă şi peste 45 de controale în cazuri de distribuire de software pirat. În timpul acestor verificări, poliţiştii au ridicat mai mult de 21.000 de discuri optice care prezintă caracteristicile unor produse pirat”.

Recolta

O companie din Timișoara, specializată în arhitectură avea pe „computerele companiei programe pentru calculator aparţinând membrilor BSA, în valoarea totală de peste 130.000 EURO, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta licenţe valabile”. Un alt grup important de companii avea „pe majoritatea computerelor software nelicenţiat aparţinând membrilor BSA, în valoare de peste 40.000 EURO”. O altă companie specializată în arhitectură, consultanță tehnică și de proiectare, localizată la Mihail Kogălniceanu avea instalat software nelicenţiat în valoare de peste 26.000 EURO.

Ce a atras însă cel mai tare jurnaliștii au fost însă cazurile în care angajați ai unor mari lanțuri de magazine (IT&C sau hypermarketuri) au fost prinși instalând programe fără licență pe calculatoarele noi, odată cu vânzarea acestora. Deși în comunicat nu apar, la conferința de presă au fost date și numele marilor magazine: Cora, Altex, Domo.  SURSA

Alte firme care instalau software fara licenta:  SC Damfis Computer SRL, din Timișoara, SC Caldor Systems SRL, din Blaj, și SC Infosib SRL, din Sibiu.

Raportul complect il veti gasi pe pagina oficiala Business Software Alliance


VIZUALIZAT 106 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns