CRIMA ORGANIZATA: Prețul gazului produs în România, mai scump cu 50% decât cel adus de la ruși

0

Presa din România vorbește astăzi despre anomalia din sistemul de energie. Potrivit unor date furnizare de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), preţul gazului din producţie internă vândut de Petrom şi Romgaz este cu 50% mai mare decât cel adus de la ruşi.
 
Informația este prezentată de Ziarul Financiar.

Conform sursei citate, datele furnizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că preţul mediu de închidere a tranzacţiilor pe piaţa contractelor negociate bilaterale, acolo unde este vândut gazul produs în România, a fost aproape în fiecare lună mai mare decât cel importat în 2021, o tendinţă similară fiind vizibilă şi pe contractele încheiate pe pieţele centralizate.

Informaţiile sunt deocamdată disponibile pentru primele 10 luni ale anului trecut. Au fost, de exemplu, luni în care gazul românesc a fost cu peste 50% mai scump faţă de cel importat. Astfel, media lunii iulie a fost de 90,4 de lei/MWh pe contractele negociate direct, în timp ce gazul rusesc ajungea local la un preţ de 66 de lei pe MWh.
 

Romgaz şi ANRE, cercetate pentru subminarea economiei naţionale :))

31 afisări
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*