Cafeaua a devenit dincolo de a fi licoarea cu gust amărui care te energizează, un adevarat ritual al zilei pentru mulți consumatori. Există însă un mod depreparare al acesteia care îți poate afecta serios organismul.
Cine nu adoră diminețile răcoroase în care mirosul puternic și greu al cafelei îmbie întreagă casă? Cu lapte, cu zahăr, cu diferite arome, sau pur și simplu cât se poate de amară, sunt doar câteva dintre variantele preferate de cei care nu pot trăi cafea. Dacă ești băutoare a acesteia în mod cert ai experimentat mai multe moduri în care să o prepari și toate te-au surprins în mod plăcut. Chiar dacă la gust rămân aceleași, unele metode nu sunt cele mai indicate pentru sănătatea ta.
Cafeaua preparată la ibric crește colesterolul
Chiar dacă varianta preparării cafelei la ibric era o opțiune atât pentru buniciii cât și părinții noștri se pare că această este destul de dăunătoare organismului. Specialiștii susțîn că în această formă a fierberii cafeala pot crește colecterolul. Mai mult, cea mai sănătoasă cafea raane cea preparată la expresor.
“Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepțiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, explică nutriționistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Alege Espressor Automat de la eMAG! ☕Ai libertatea sa platesti in rate, beneficiezi de promotiile zilei, retur gratuit in 30 de zile si Instant Money Back!
Cafeaua este și un bun aliat în cursa pentru a pierde câteva kilograme. chiar dacă această crește circulația sângelui, o persoană sănătoasă poate consumă până la două cești de cafea în fiecare zi, aportul de cofeină din acestea nefiind dăunător. în momentul în care doză respectivă este depășită pot apărea diverse probleme de sănătate. O altă varianta extrem de sănătoasă constă în boabele de cafea neprajite. Băutură rezultată din fierberea lor se aseamănă mult la gust și aspect cu ceaiul verde. Această este un bun detoxifiant dar și un energizant pentru organism.
Dincolo de a fi o porție bună de energie zilnică, în mod cert cafeaua a devenit un ritual al zilei de care multe persoane simt nevoia să se bucure până la ultima picătură.