pretzmic.ro

- Advertisement -

casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

Diana Șoșoacă cere ajutor internațional, după raportul depus la Senat privind „abaterile de la deontologia parlamentară” a senatoarei

eurogsm.ro

- ADS -

Comisia juridică a depus la Biroul Permanent al Senatului raportul privind „abaterile de la deontologia parlamentară” a senatoarei Diana Şoşoacă, în urma sesizării grupului PNL şi propune sancţiuni pentru aceasta. Senatoarea independentă susţine că este hărţuită şi supusă discriminării „pe criterii de religie şi etnie” şi că va cere ajutor internaţional.

Raportul Comisiei juridice arată că faptele Dianei Şoşoacă din Senat prezintă abateri de la deontologia parlamentară, prin conduită ofensatoare, comportament inadecvat şi termeni injurioşi.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat şi susţinut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Şoşoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (…) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat şi utilizarea termenilor injurioşi şi ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Şoşoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcţiei şi solemnitatea activităţilor parlamentare desfăşurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.

Conducerea Senatului urmează să decidă care vor fi sancţiunile senatoarei independente, iar conform Regulamentului, acestea pot fi: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei, avertisment public-scris.

Potrivit documentului, „Comisia a apreciat că, încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcţiei, cu toate responsabilităţile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”. În sprijinul acestei acuzaţii, sunt prezentate extrase din stenogramele mai multor şedinţa ale Senatului.

„Membrii Comisiei au identificat în cuprinsul stenogramelor şedinţelor Senatului apeluri repetate adresate de preşedintele de şedinţă doamnei senator Iovanovici-Şoşoacă pentru a purta o mască de protecţie corespunzătoare pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2, iar domnia sa nu a dat curs solicitării folosind argumente negaţioniste faţă de fenomenul pandemic şi minimalizând rolul măsurilor de protecţie sanitară adoptate de autorităţi pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor”, se mai arată în raport.

Diana Şoşoacă: Voi cere ajutor internaţional

Senatoarea Diana Şoşoacă a transmis Comisiei un răspuns scris, în care îi acuză pe senatori că o supun discriminării, hărţuirii şi jignirilor pentru că emite „opinii” cu care coaliţia de guvernare nu este de acord. Aceasta a subliniat că va anunţa ambasadele şi va cere ajutor internaţional.

„Vă învederez că a devenit o obişnuinţă în Senatul României ca subsemnata să fiu supusă discriminării, hărţuirii, jignirii şi acuzaţiilor nefondate, doar pentru că emit opinii cu care partidele din coaliţia de guvernare nu sunt de acord.

În acest context va anunţ că voi sesiza pe lângă instituţiile Statului Român, inclusiv instituţiile internaţionale cu prerogative în apărarea drepturilor omului, mai ales cu privire la discriminarea subsemnatei pe criterii de religie şi etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate  juridică, având în vedere că subsemnata sunt de profesie avocat, dar şi cu privire la declaraţiile politice pentru care niciun om politic nu poate răspunde în niciun mod, încălcarea dreptului la liberă exprimare şi libertatea de opinie. (…)  Vă învederez că faţă de presiunile şi hărţuirea pe care le exercitati faţă de subsemnata, mă văd nevoită să anunţ toate ambasadele din România cu privire la linşajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMÂN ŞI VOI CERE AJUTOR INTERNAŢIONAL”, a explicat Diana Şoşoacă.

VIZUALIZAT 50 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns