Fake news de la un judecător?” Birchall vs. Gîrbovan

0

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, lansează un atac dur la judecătoarea Dana Gîrbovan. Concret, Birchall susține că Gîrbovan lansează dezinformări crase și acuazții grave pentru care ar rebui să previnte dovezi de netăgăduit.
„Fake news de la un judecător? Ei bine, da: a venit ziua în care să citesc și o astfel de dezinformare crasă. Am pretenția ca la astfel de acuzații foarte grave să se vină și cu dovezi, nu doar cu…. „am informații”. Cum bine se știe judecătorii trebuie să se bazeze pe dovezi de netăgăduit, nu? Iar doamna Gîrbovan se consideră o profesionistă a dreptului. Într-un astfel de context, nu pot să nu mă întreb cât de moral a fost jocul cu „uite demisia, nu-i demisia”, când doamna s-a aflat în cărți pentru funcția de ministru al Justiției”, scrie Ana Birchall.
Atacul lui Birchall vine în contextual în care judecătorul Dana Gîrbovan, într-un interviu la B1 TV a dezvăluit că procurorilor li s-a transmis, de la vârful Ministerului Public, să nu se înscrie la concursurile pentru funcţiile de execuţie în cadrul SIIJ, tocmai pentru ca Secţia să nu funcţioneze şi să poată fi criticată.
„Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ. Am informaţii din interior. A fost un val asumat de la vârful Parchetului General. S-a rostogolit ideea falsă că e un atac la independenţa procurorilor. În aceste condiţii, un procuror de carieră, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu îşi riscă cariera. Şi acest lucru (lipsa procurorilor de la SIIJ, n.r.) este folosit ca argument pentru desfiinţare. Ideea e să laşi secţia să funcţioneze la capacitate maximă şi să facă rapoarte de activitate în fiecare an. După 2-3 ani, dacă constanţi că nu merge, poţi să vorbeşti despre desfiinţare”, a susținut judecătoarea Dana Gîrbovan.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*