Gazele de sist.

0

Se stie deja ca. sunt in alte tarii, cutremure dovedite din cauza extractiei a gazelor de sist. Astea sau intamplat in  Marea Britanie,in  Blackpool, activitatea de extragere  este momentan suspendată.
Un raport recent al experţilor europeni, atrage atenţia asupra pericolelor pe care metoda fracţionării hidraulice le prezintă pentru mediu si sănătatea oamenilor, pentru biodiversitate. În concluzie experţii propun Parlamentului European adoptarea de urgenţă a unei directive pentru activitatea de minerit şi reviziuirea altor directive cu referire la apă, depozitarea deşeurilor din minerit, zgomot, utilizarea substanţelor periculoase, Natura 2000, declararea riscului de accidente şi bilantul de mediu, care au o aplicabilitate directă în acest domeniu.

Mai multe state din Europa au interzis  extragerea de gaze de sist, prin acesta metoda. printre care Franta, Care  a interzis anul trecut aceasta activitate, Vecini nostri  Bulgarii la fel,  în Germania în landul Westafalia-Renania de Nord Parlamentul local se pregăteşte sa se adopte o sa adopte o lege de interzicere.

Mii De Oameni Protesteaza In Barlad, Împotriva Exploatarii Gazelor De Sist

In romania nimeni nu se opune. normal spagile luate sunt consistente. Iar interesele enorme. Duminica 1 aprilie va avea loc la constanta un miting organizat, impotriva acestor extrageri. Constanta find direct afectata de aceste extrageri. Eu sunt convins, ca la acel miting, nu se vor aduna mai mult de 1000 de oameni. si aceia doar ca spectatori.
Zonele din romania unde se vor face aceste extracti prin fisurare hidraulica sunt:
CAPIDAVA = CONSTANTA
EFORIE  = CONSTANTA
COSTINESTI = CONSTANTA
VAMA VECHE  = CONSTANTA
ADAMCLISI  = CONSTANTA
PERIAM  = TIMIS
BILED  = TIMIS
PAULIS  = TIMIS
PAR?A = TIMIS
BUZIAS = TIMIS
CRAI  = TIMIS
VOIVOZI  = BIHOR
TRIA  = BIHOR
BAILE FELIX  = BIHOR
TULCA  = BIHOR
ADEA  = ARAD
MACIN = TULCEA
BABADAG  = TULCEA
BARLAD  = VASLUI
CURTICI  = ARAD
Dupa cate stiu eu, mai este nevoie doar de o singura semnatura. Si asta de la mediu. Dar asta nu estre o problema, pentru ca ungurul, care este la acel minister, a primit facultatea din mures. pentru a semna acele acte.
Romania este singura tara din europa care accepta acesta extragere de gaze de sist. Si posibil sa fie si singura din lume, pentru ca cam peste tot sa interzis.


1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*