Grecia-5 miliarde de euro retrase de la banci intr-o saptamana

0

Toata europa de  cand a inceput  criza este cu ochii pe Grecia. Bugetarii din grecia au facut multe greve pentru al-14-lea  salar. Bugetari romani au dansat pinguinul(nu ca as plinge pentru ei) Acum Greci mai dau o data dovada ca au sange in scula. si ca nu sunt niste plante ca romani. In acest fel Greci care aveau bani in banci au scos intr-o saptamana 5 mil.€ din bancii.

Stirea spuna cam asa:
Grecii au retras 5 miliarde de euro de la bănci în ultima săptămână, reprezentând 3% din totalul depozitelor, din cauza temerilor că ţara ar putea părăsi zona euro şi a agravării crizei politice, au declarat surse bancare pentru Reuters, potrivit Mediafax.
Valul de retrageri a fost declanşat de anunţul şoc, de săptămâna trecută, al premierului George Papandreou privind organizarea unui referendum asupra pachetului de ajutor financiar extern.
„Mulţi oameni şi-au retras banii joi şi vineri, iar băncile au avut dificultăţi în asigurarea lichidităţilor pentru a acoperi cererea”, a spus un bancher.Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Aceasta  metoda de  a scoate  banii depusi in banci poate distruge orice banca.( sunt prea multe) Grecii sunt constienti ca daca  sar trece la drahma, atunci toti bani(euro) depusi de de ei  din bancile grecesti se transforma automat in drahma. iar valoarea lor ar scadea semificativ.
Acesta metoda poate duce si la nationalizarea bancilor.Acesta metoda ar fi utila in Romania dar nu are cine sa-o faca!!!
Asta da mue data. de greci Uniuni  Europene dupa ce au primit un cadou scaderea datoriei externe.  Acum va urma Italia sa intre in faliment. si cu siguranta UE  se va destrama

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*