Imperiul lui Adamescu: Afaceristul are o avere estimată la un miliard de euro

0

Soții AdamescuDan Adamescu este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România. Averea sa este estimată la nu mai puţin de un miliard de euro. Înainite să fie condamnat, procurorii DNA au instituit un sechestru record de 900 de milioane de lei pe averea sa, amintelte B1 TV. Anchetatorii au vrut să recupereze prejudiciul din dosarul Astra Asigurări. În acelaşi timp, omul de afaceri este într-un proces de divorţ cu soţia sa, care îi cere 20 de milioane de euro.
Dan Adamescu este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Acesta este cunoscut pentru faptul că a deținut compania Astra Asigurari controlând în același timp Unirea Shopping Center și Intercontinental.
În 2010, afaceristul a cumpărat acțiunile grupului Waz și a devenit astfel singurul acționar al firmei Medien Holding, urmând ca pe lângă cotidianul România Libera să preia și revista Academia Cațavencu.
De asemenea, în 2011, Adamescu a cumpărat 32.9 % din acțiunile Intercontinental pentru suma de 8.3 milioane de euro. Dan Adamescu a avut acțiuni și la Modern Business Center, Mega Construct și Baumeister.
În primavara acestui an, omul de afaceri a fost audiat în dosarul privind falimentarea Astra. Dan Adamescu a fost chemat de către procurorii anticorupție întrucât se presupune că ar fi fost implicat în mai multe acte de corupție printre care abuz în serviciu și spălare de bani. În urma acuzațiilor, procurorii DNA au instituit un sechestru record pe averea lui Adamescu, nu mai puțin de 900 milioane de lei.
În acest fel, procurorii vor să recupereze prejudiciul din dosarul Astra Asigurari.
Nici pe plan personal Adamescu nu stă bine. După 12 ani de căsătorie soția afaceristului, Carmen Adamescu, este gata să se separe de el chiar dacă este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimata între 750 de milioane de euro și un miliard de euro.
Soții Adamescu sunt împreună din 1993. Au trăit vreo zece ani la Monaco, unde s-au și căsătorit în 2003. Și tot împreună au dezvoltat imperiul financiar al familiei.
Carmen Adamescu îşi doreşte acum jumătate din compania Unirea Shopping Center, pe care o şi conduce. O afacere care i-a adus profituri mari. O miză importanta la partaj este și un conac uriaș din inima verde a Capitalei. După cum este amplasată și după cum este amenajată, vila valorează câteva milioane de euro.
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*