Libertatea de exprimare, pericol public pentru minoritatea evreiasca

1


 
 
In anul 2005 lua fiinta „Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, prin decret ministerial nr. 902 din 4 august, semnat de Tariceanu, pe atunci prim-ministru al Romaniei.
Asta insemnand ca a fost constituit printr-o hotărâre a Guvernului României, deci afiliat statului român si este platit din bani publici, ai romanilor.
Acest pseudo institut a inceput sa supravegheze apariţiile editoriale, muzicale sau a manifestărilor culturale din Romania, desi pe pagina lor nu reiese ca le intra in atributii, nici în hotărârea care le înfiinţează organizaţia, nu apare nici o menţiune privind o astfel de activitate.
Deci, domnii şi doamnele în cauză nu au nici un fel de autoritate de a critica un autor sau altul.
Le rămâne însă dreptul garantat de Constituţie la exprimare liberă. Drept pe care şi l-au exercitat.
Însă acelaşi drept exercitat de cei de la fantomaticul institut „Elie Wiesel” îl au şi oameni ca George Ungureanu, care a scris o culegere de poezii pentru copii, intitulata „Păţania lui Somnorilă”, fiind un produs cultural.
Desi nu au niciun fel de drept sa conteste cartea, asa-zisii cenzori de la acest „institut” dubios, s`au simtit jigniti de faptul ca, pe coperta cartii era o fotografie al lui Corneliu Zelea Codreanu.
Luat la rost de evreii de la „institut”, raspunsul a venit într-un comunicat de presă, din partea domnului Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava: “Ne delimităm de orice fapt care ar elogia persoane care au un trecut istoric neclar. Regretăm acest eveniment care s-a produs.
Consiliul Judeţean Suceava sprijină acţiunile culturale, seminarii, dezbateri, lansări de carte, expoziţii, tradiţii, dar nu controlează produsul cultural”.Pai si normal ca nu`l poate controla, caci ar fi neconstitutional, asta`i clar. La fel cum intitutul isi rezerva dreptul la libera exprimare, la fel si`l manifesta si rezerva si autorul cartii, ca de altfel 99,9% din populatia Romaniei.
Oricum, nea Vasile Ilie, mai trebuie sa puna mana pe carte si sa citeasca despre Capitan.
Si la fel ar trebui sa faca si acest fals institut care, pe langa faptul ca elogiaza un criminal (Wiesel) manfiestand sovinism in numele unor actiuni care se pretind a fi democratice, el este impotriva poporului roman.
Acum ar trebui sa ne intrebam, daca este normal ca acest fals si antiromanesc institut, care nu reflecta sub nico forma si in niciun context poporul roman, sa faca parte din Institutiile Statului Roman si sa intervina cu drept de veto impotriva S.J. Suceava si Bibliotecii Bucovinei ?
„Şi dacă tot vrem să fim cinstiţi: câţi copii vor observa acea poză a Căpitanului, mică, un detaliu pe o copertă a unei cărţi din care e posibil să le citească părinţii lor, nu ei? Dintre cei care o vor observa, câţi îl vor recunoaşte? Dintre aceştia, câţi vor înţelege cu adevărat cine a fost?
Vorbim de un context educaţional în care Mişcarea Legionară este de abia amintită în manualele de istorie, iar rezistenţa anticomunistă din munţi la fel. Şi până la urmă, cine sunt cei de la Institutul „Elie Wiesel” şi ce autoritate au domniile lor, ca să poată stabili ce modele oferă părinţii copiilor lor, şi ce poezii aleg să le citescă noaptea? Cine sunt aceşti oameni care stabilesc ce educaţie vor primi copiii noştri? Cine-i păzeşte pe aceşti paznici?” , se intreaba retoric, domnul Horia Marchedan , de la publicatia Buciumul.

1 afisări

Un răspuns la “Libertatea de exprimare, pericol public pentru minoritatea evreiasca”

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*