Lovitură de stat în SUA!

0

Stire aparuta in : 6 ianuarie 2021, 09:06> „Vom intra cu avionul în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat”. Amenințarea trimisă controlorilor de trafic din New York

O amenințare referitoare la un avion care va intra miercuri în Capitoliul american, exact în ziua în care Congresul SUA validează votul de la alegerile prezidențiale, a putut fi auzită pe frecvența radio a controlorilor de trafic aerian din New York, informează CBS.

„Vom intra cu avionul în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”, se aude într-un apel rostit de vocea sintetizată pe calculator a unui bărbat.

Amenințarea face referire directă la fostul general iranian Qassem Soleimani, asasinat anul trecut de o dronă americană, moarte care a tensionat și mai mult relațiile dintre SUA și Iran și pe care șiiții irakieni au jurat să o răzbune.


Clădiri ale Capitoliului, evacuate după amenințări cu bombă, în timp ce Congresul validează victoria lui Biden

 

Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA validează rezultatul scrutinului prezidenţial, afirmă surse citate de postul Fox News, potrivit Mediafax.

Poliţia a dispus evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Incidentul de securitate intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

 


Donald Trump, miting înaintea votului din Congres: „Nu vom recunoaște niciodată înfrângerea. Am câștigat aceste alegeri”

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte „niciodată” înfrângerea în scrutinul de la 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Nu vom ceda niciodată. Nu vom recunoaşte niciodată”, a declarat Trump în faţa participanţilor la un miting – finanţat de echipa sa de campanie – în zona Parcului Ellipse, în apropiere de Casa Albă. „Vom opri acest furt”, a declarat el, cu două săptămâni înaintea preluării funcţiei de către preşedintele ales Joe Biden.

„Am câştigat aceste alegeri şi le-am câştigat la scară mare”, a spus Trump, insistând asupra ipotezei fraudei electorale.

De asemenea, Trump i-a cerut miercuri vicepreşedintelui său Mike Pence să nu certifice victoria lui Joe Biden în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului, calificându-i pe aleşii republicani drept „slabi” şi „patetici”.

„Dacă Mike Pence face treabă bună, noi vom câştiga alegerile”, a declarat preşedintele aflat la final de mandat în faţa mulţimii de susţinători adunaţi la Washington. „Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru ţara noastră”, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că se îndoieşte de atitudinea vicepreşedintelui său.

Mike Pence urmează să prezideze o sesiune comună a Congresului pentru a înregistra formal votul marilor electori în favoarea lui Joe Biden. Rolul său este strict protocolar.

Cu puțin timp înainte de începutul sesiunii comune a Congresului, vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu își va încălca rolul constituțional pentru a îl ajuta pe Trump. În cadrul unui comunicat adresat colegilor săi din Congres el spune că nu are autoritatea de a respinge voturi din partea Colegiului Electoral și că nu are de gând să își depășească rolul formal.


 

Stare de asediu la Washington, după ce susținători ai lui Trump au pătruns în Congres. Garda Națională și FBI au izolat clădirea

 
Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în sălile de ședință.
Imagini incredibile postate pe rețelele de socializare au împânzit mediul online. În ele se vede cum mai mulți simpatizanți ai lui Trump se cațără pur și simplu pe ziduri, pentru a pătrunde în clădire.
 
În tot acest timp, președintele în exercițiu Donald Trump le cere susținătorilor săi din Capitoliu să rămână pașnici: „Fără violență! Noi suntem partidul Legii și Ordinii! Respectați Legea și oamenii noștri măreți în albastru. Vă mulțumesc!”
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*