Marcel Ciolacu s-a înteles cu Florin Cîțu, iar PSD deja împarte funcții

0
În PSD se fac deja scenarii pentru împărțirea ministerelor, după discuții cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis.

Fără că până acum PSD să fi avut vreo discuție oficială despre modul în care liderii partidului își vor împărți portofiliile, în discuții neoficiale se discută deja despre împărțirea funcțiilor.
Ce este cert până la această oră, PSD își dorește un minister avizator, unul din zona economică și unul de forță. Conștienți că nu vor primi Justiția, social-democrații vor pretinde în negocieri Ministerul de Interne, unde Vasile Dîncu sau Paul Stănescu ar putea fi propuneri de ministru.
La Finanțe, surse politice susțin că liderii PSD ar vrea să îl convingă pe viceguvernatorul BNR Leo Badea să preia postul.
Mihai Tudose ar fi vrut să fie vicepremier sau ministru al Economiei, dar în discuțiile de până acum se pare că nu ar primi portofoliu.
 
Gabriela Firea și Marius Budai au fost numele avansate în discuțiile din interiorul partidului pentru a prelua ministerul Muncii.
Sănătatea ar putea merge la deputatul Alexandru Rafila, iar deputatul Natalia Intotero ar vrea să preia Educația sau să se refacă departamentul pentru Diaspora pe care l-a mai condus în perioada guvernării Dragnea fără să se remarce.
Aceste principii au fost agreate de Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, într-o discuție neoficială pe care cei doi lideri ar fi avut-o în cursul zilei de ieri.
Aceștia vor avea o prima discuție și astăzi după prânz, la Parlament. Din echipa de negociere a PSD fac parte, în mod surprinzător, și oameni care erau apropiați de Liviu Dragnea și care, de la arestarea acestuia, nu s-au mai arătat la PSD, că de exemplu Ione Arsene. Pe lângă Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, vor mai participa Dan Nica, Claudiu Manda și Mihai Tudose.
În cursul zilei de ieri, Marcel Ciolacu ar fi avut o discuție și cu șeful statului. Cei doi ar fi agreat asupra unei idei anunțate deja de liderul UDMR, Klemen Hunor, potrivit căruia viitoarea posibilă coaliție va avea îndeajuns de multe voturi încât să modifice și constituția. Șeful statului își dorește regionalizarea României.
De asemenea, în discuțiile cu Florin Cîțu, condițiile puse de acesta le-a arătat social democraților că liderul PNL ar fi mai degrabă dispus ca partidul să preia funcția de premier decât să facă o altă nominalizare decât în persoana sa.
Dar cu toate acestea, surse politice din ambele partide susțin că premierul desemnat va fi tot Nicolae Ciucă.

2 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*