casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Masonul Remus Borza, hot SAU incompetent!!!???

eurogsm.ro

- ADS -

„Un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro”, a declarat Borza luni, după ce a participat la reuniunea Grupurilor parlamentare PSD și ALDE în care s-a discutat pe tema legii salarizării unitare. Remus Borza a precizat însă că a spus acest lucru în contextul referitor la incompatibilitățile parlamentarilor.

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat ca la nivelul acesta redus de salarizare vor intra in corpul demnitarilor „doar mediocrii si hotii”.

„Demnitatea publică este o funcție de reprezentare. La 1.000 de euro n-o să vină niște buni profesioniști, sau niște oameni de moralitate să lucreze pe 1.000 de euro, mai ales că avem nevoie în sistemul public să aducem din mediul antreprenorial, din mediul de business niște oameni care au dovedit competențe profesionale, capacități manageriale și moralitate. Până la urmă trebuie să acceptăm (…) să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor”, a susținut Borza.

El a explicat că în orice „națiune care se pretinde a fi civilizată” în ierarhia sistemului de salarizare public, care în România înseamnă aproximativ 1,2 milioane de salariați, la vârful piramidei se găsește salarizarea demnitarilor

Potrivit lui Borza, în România sunt mai puțin de o mie de demnitari, raportat la un număr total de 4,8 milioane de salariați din sistemul public și din privat. Deputatul ALDE consideră că nu este în regulă ca un ministru sau un parlamentar fie mai prost retribuit decât un șef de serviciu, de exemplu.
watchshop.ro


Cine este Remus Borza, miliardarul român care stă la Hidroelectrica pe un salariu lunar de 2.000 de lei

Avocatul Remus Borza a fost numit administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, în calitate de coordonator al firmei de insolvenţă Euro Insol. Firma Euro Insol a fost desemnată ca administrator judiciar al Hidroelectrica după ce conducerea celui mai mare producător de energie din România a solicitat acest lucru în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei.

Cine este Remus Borza? Dacă stai să-l asculţi, Borza este un miliardar mason, prieten cu Victor Ponta, care s-a arătat dispus să lucreze la Hidroelectrica pentru 2000 de lei pe lună din pură pasiune.

Într-un interviu pentru gândul, Borza spune despre el că este un „reprezentant de frunte” al Marii Loji Naţionale din România, pasionat de călătorii – „sunt un adevărat globe trotter” – şi de ceasuri scumpe.

„Am peste 10 ceasuri. Nu mi-am mai luat nici un ceas în ultima vreme deh, e criză. De la Hidroelectrica îmi dau 2.000 de lei pe lună. Trebuie să stau mult la Hidroelectrica ca să îmi iau încă un ceas”, glumeşte el. Unul dintre ceasurile sale preferate costă aproape 50.000 de euro.

 

Avocatul Borza a precizat însă că onorariul de 2.000 de lei pe lună pe care îl va primi deocamdată în calitate de administrator judiciar la Hidroelectrica este unul provizoriu, stabilit doar până la prima adunare a creditorilor, care va avea loc peste 2-3 luni, după care speră că îi va fi majorat.

„Sper ca la prima adunare a creditorilor să îmi mai dea doi poli, acolo, în mărinimia lor”, zâmbeşte Borza, adăugând că speră să primească un onorariu „pe măsura inteligenţei şi a rezultatelor deştepte pe care le avem”.

El e REMUS BORZA, masonul pasionat de ceasuri scumpe, proaspătul administrator judiciar al companiei


Avocatul Remus Borza a încasat anul trecut peste 2,5 milioane de lei

starshiners.ro
Avocatul Remus Borza, cunoscut pentru activitatea de administrator judiciar al Hidroelectrica (energie) şi Polisano (farma), a încasat anul trecut peste 2,5 milioane de lei (550.000 euro) din funcţiile de practician coordonator de la firmele Euro Insol SPRL (Societate profesională de administrare judiciară şi lichidare) şi de la firma de avocatura Borza&Asociaţii.

Informaţia a apărut în declaraţia sa de avere publicată cu ocazia alegerii lui Borza în funcţia de deputat ALDE Braşov, semnată în octombrie 2016.

 

 

Euro Insol- 2,3 milioane de lei pentru Borza în 2015

melimeloparis.ro

De la Euro Insol, cu funcţia de practician coordonator, Borza a încasat 2,3 milioane de lei în anul 2015.

Euro Insol a gestionat dosarul de insolvenţă al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România. În ediţia 2016 top 100 cele mai valoroase companii, realizat de ZF împreună cu BT Capital Partners, Hidroelectrica este pe primul loc, devansând astfel OMV Petrom, care a dominat acest clasament în ultimul deceniu.

Euro Insol a mai scos din insolvenţă în 2016 Servtrans Invest, o firmă care a fost a omului de afaceri Cristian Burci, pe care a vândut-o după ce a intrat în insolvenţă omului de afaceri Gruia Stoca, cel care controlează GFR.

 

Borza şi Asociaţii, avocat coordonator- 288.000 de lei

De la firma SCA Borza şi Asociaţii, avocatul a încasat în anul 2015 o sumă de aproximativ 288.400 de lei, potrivit proprieri declaraţii de avere.

Ceasuri şi tablouri de 300.000 de euro

Remus Borza are trecute în declaraţia sa de avere ceasuri de 200.000 de euro obţinute în perioada 1993-2015, în timp ce tablourile obţinute de avocat în perioada 2008-2015 sunt estimate la 100.000 de euro.

La primul mandat în Parlamentul României

Remus Borza a obţinut în urma alegerilor din 11 decembrie funcţia de deputat ALDE de Braşov. El este astfel al primul mandat în Parlamentul României.

Remus Borza, coleg de generaţie cu Victor Ponta

Remus Borza, 43 de ani, a fost coleg de generaţie cu fostul premier Victor Ponta, ambii absolvind Facultatea de Drept în 1995. Borza este originar din Baia Mare. Este avocat definitiv în cadrul Baroului Bucureşti de 18 ani, fiind specializat în drept comercial, drept civil, real estate, drept penal, dreptul muncii. Este Doctor în Management şi lector la INPPA.


Remus Borza, un an de închisoare cu suspendare

 
elefant.ro
Remus Borza,  administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, a fost condamnat, luni, definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Borza a fost  acuzat că a direcționat către societatea sa de avocatură contracte de asistență juridică, plătite de Hidroelectrica.

Curtea Supremă a admis apelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, după ce Remus Borza a fost achitat în aprilie 2014 de Curtea de Apel București.

În același dosar, Nicoleta Munteanu, asociata lui Borza, a primit tot un an de închisoare cu suspendare.

Potrivit PCAB, pe 20 iunie 2012 Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a Hidroelectrica SA, administrator judiciar fiind desemnat Euro Insol SPRL, unde asociați sunt Remus Borza (50%) și Nicoleta Munteanu (50%).

Ulterior, Euro Insol SPRL a fost confirmată ca administrator judiciar al Hidroelectrica în ședința Adunării Creditorilor din 14 septembrie 2012 și prin încheierea judecătorului sindic din 3 octombrie 2012.

VIZUALIZAT 31 ori,
 acai berry 900 apteka
Citește și

Lasă un răspuns