Mii de oameni protesteaza in Barlad, împotriva exploatarii gazelor de sist

0

Jefuirea resurselor naturale a romaniei continua! Problema este ca, nu doar sunt furate. dar si se pune in mare pericol, tot ce exista in jur. Aici se include si populatia. Cum se face asta? Simplu, prin otravirea solului, si  marirea riscului de cutremure.
Se stie deja ca. sunt in alte tarii, cutremure dovedite din cauza extractiei a gazelor de sist. Astea sau intamplat in  Marea Britanie,in  Blackpool, activitatea de extragere  este momentan suspendată.
Un raport recent al experţilor europeni, atrage atenţia asupra pericolelor pe care metoda fracţionării hidraulice le prezintă pentru mediu si sănătatea oamenilor, pentru biodiversitate. În concluzie experţii propun Parlamentului European adoptarea de urgenţă a unei directive pentru activitatea de minerit şi reviziuirea altor directive cu referire la apă, depozitarea deşeurilor din minerit, zgomot, utilizarea substanţelor periculoase, Natura 2000, declararea riscului de accidente şi bilantul de mediu, care au o aplicabilitate directă în acest domeniu.
Mai multe state din Europa au interzis  extragerea de gaze de sist, prin acesta metoda. printre care Franta, Care  a interzis anul trecut aceasta activitate, Vecini nostri  Bulgarii la fel,  în Germania în landul Westafalia-Renania de Nord Parlamentul local se pregăteşte sa se adopte o sa adopte o lege de interzicere.

Foto: dilimania.net

Doar, in romania, totul decurge conform planului. Tradatori de tara, pun mai presus, spagile, si interesele lor de clan mafiot. Decat interesele tarii.
Despre acest subiect, sa dioscutat la OTV. mai mai lulte zile. Interesul a fost zero. Nimeni nu a fost interesat.
Acum, se pare ca sunt interesati cei din Bârlad.

Peste 5.000 de persoane au protestat ieri la Bârlad, în faţa primăriei. Manifestanţii au solicitat blocarea unui proiect care prevede extragerea gazelor de şist în zona de sud a judeţului Vaslui printr-o metodă pe care ei o consideră periculoasă. La Bârlad, compania americană Chevron explorează încă rezerva de gaze de şist şi speră să înceapă şi lucrările de exploatare.
Acţiunile de protest, la care au participat reprezentanţi din toate categoriile sociale, de la elevi şi preoţi, până la angajaţi din fabrici şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, au început cu un marş desfăşurat pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, între Grădina Publică şi Piaţa Civică din Bârlad.  Sursa

Oricum, deja este tarziu. Actele au fost semnate. Iar rezilierea acestora, vor costa statul roman, enorm. Iar cum in aceste cazuri spagile sunt consistente, Nimeni nu  este interesat sa rezilieze aceste contracte.
Cand exista  o sansa de a face ceva, se streiga in strada, libertate, demnitate etc. Acum aveti libertatea, si demnitatea de a muri. Halal tara. Bulgari au iesit in stada milioane, si cei de la Chevron, au primit, picioare in cur. Sunt tarii, unde sefi locali de la Chevron, au fost arestati.  In romania sunt pupati in cur!

Dar cum bulgarii, sunt patrioti. si tin la tara lor. Pate fac ceva si pentru romania. pentru ca daca ar incepe extragerea gazelor de sist, in romania. ar fi si ei afectati.
1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*