Afirmatia apartine doamne Monica Busuioc, cercetătoare si şefa Secţiei de Lexicologie şi Lexicografie a Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române.
Mai multi termeni printre care, „iubire, homosexualitate, heterosexualitate, exhibitionism, sodomie”, au fost modificati in DEX la cererea Academiei Române al fantomaticului Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Termenul „jidan” probabil ca va fi eliminat in totalitate din DEX, deoarece este comparatia unui epitet spus in ura sau lehamite, catre o persoana apartinand poporului evreu.
Termenul de tigan va fi si el inlocuit cu cel de „rom” sau probabil „rrom”, deoarece aduce prejudicii de ordin rasial la fel ca si in cazul termenului „jidan”.
Cuvântul „iubire” era definit în DEX ca „sentiment de dragoste faţă de o persoană de sex opus”, această precizare „de sex opus” fiind înlăturată din noua versiune a manualului.
Termenul „homosexual”, în explicaţia căruia era folosit cuvintul „anormal”, este explicat acum, drept „persoană care manifestă atracţie faţă de persoane de acelaşi sex”.
Termenul de „heterosexualitate” a fost si el modificat si nu mai este făcută precizarea „personalitate normală”.
Cuvântul „sodomie”, care definea o „relaţie sexuală anormală”, este acum explicat drept „practicarea coitului anal”, conform Dicţionarului medical actual.
„Exhibiţionism” nu mai denumeşte o „perversitate sexuală”, ci o „deviaţie a comportamentului sexual”.
In curand, din tara cu majoritate covarsitoare de crestini ortodocsi si catolici cu frica de Dumnezeu, vom ajunge sa fim atei in cel mai pur sens al cuvantului, asta pana nu`l modifica si pe acesta, „expertii si expertele” in lingvistica „(a)normala”.
Ma intreb daca termenii de „rrom sau rom”, nu ne aduc si noua, romanilor, prejudicii de ordin rasial, fiind comparati cu o natie, care in majoritatea ei apartine unei rase nomade care nu se lasa intimidata sau supusa de legi, indiferent de teritoriul tarii pe care se afla.
Academia Româna al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, nu a facut nimic pentru a combate discriminarea romanilor atat in tara in anumite regiuni ale Romaniei, regiuni controlate politic in care romanii sunt minoritari si haituiti, chiar daca sunt la ei in tara, cat nici in strainatate, indiferent in ce tara s`ar afla ei, desi sunt platitori de taxe, biruri si impozite, catre statul roman !
Cea mai recentă ediţie a Dicţionarului Explicativ al Limbii Române a fost scoasă în 1996, cu un nou tiraj în 2009 şi acesta din urmă, din 2012 la un pret ce variaza intre 95 Lei si 115 Lei.