Noul plan de suspendare a lui Traian Băsescu

0

Se pare ca iar incepe razboiul, pentru a pune mana pe ciolan(inseamna ca mai exista ceva de furat in rom)
ATAC CU DOSARUL „ALRO”. EVZ vă prezintă detaliile proiectului politic iniţiat de Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu şi susţinut de Crin Antonescu, prin care se urmăreşte demiterea şefului statului, folosind dosarul „ALRO”.

Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu pregătesc terenul pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. Se bazează pe sprijinul politic al lui Crin Antonescu şi încearcă să-l obţină, prin presiuni intense, susţin surse din PSD, şi pe cel al lui Victor Ponta. Atragerea PSD este elementul care mai lipseşte din construcţia minuţios pregătită. Conform aranjamentului dintre cei doi moguli, „motivul” care va fi invocat în cererea de suspendare este „siguranţa naţională”, iar „arma” pe care se bizuie este dosarul „ALRO”, pe care aceştia încearcă să-l redeschidă.O campanie mediatică pe dosarul „ALRO” la televiziunile controlate de SOV şi Voiculescu a fost deja demarată cu scopul de a face presiuni pentru ca liderii politici să-l mute în parlament. Aici ar urma să facă obiectul unor anchete ale comisiilor parlamentare pentru a-i da cazului o tunură politică. Pe baza acestui scandal ar urma să fie iniţiată cererea de suspendare cu argumentul că preşedintele ar fi girat „muşamalizarea” cazului.

Pretextul ALRO

Redeschiderea dosarului „ALRO” este însă doar un pretext pentru a justifica cererea de suspendare. Sunt două motive care conduc la această concluzie. Primul: Dan Voiculescu, cel care reclamă „muşamalizarea”, este unul dintre cei cercetaţi în dosar. Practic, Voiculescu, nemulţumit că a primit NUP, susţine suspendarea pe motiv că ar fi fost protejat un grup infracţional din care făcea parte chiar el.
Al doilea: Vadim Benyatov, şi el cercetat în dosar, a contestat NUP-ul primit de la procurori! Este o premieră să conteste cineva faptul că procurorii au decis că n-au motive să-l mai cerceteze. Deşi termenul de contestare era de 20 de zile, Benyatov a făcut recurs abia după şase luni. Recursul a fost făcut pe 23 iulie la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă unde influenţa lui SOV este cunoscută. Prin acest recurs straniu s-a obţinut o portiţă pentru o ulterioară cerere de redeschidere a dosarului, dar mai ales s-a obţinut declasificarea conţinutului. Ajuns în instanţă, stenogramele puteau fi publicate în presă. Cu toate că o parte ajunseseră în posesia Realitatea TV cu mai multă vreme înainte.
Stenogramele ALRO şi SOV
Stenogramele din dosarul „ALRO” erau pregătite pentru a fi lansate în presă încă din noiembrie 2009, în campania pentru alegerile prezidenţiale. O discuţie din dosarul „SOV” dintre mogulul Realitatea TV şi Cornel Nistorescu, purtată pe 4 decembrie 2009 (n.r. Vezi la finalul articolului textul integral al stenogramei), arată că fostul procuror Ciprian Nastasiu, devenit între timp apropiat al lui Voiculescu, a oferit spre publicare probe din dosarul „ALRO”. În acea discuţie, Nistorescu îl pâra lui Vîntu pe Cătălin Popa, director la Realitatea, că a refuzat să dea pe post materialul lui Nastasiu. Vîntu i-a explicat că fostul procuror ceruse 50.000 de euro, dar nu a vrut să dea pentru a nu fi acuzat de „alte poveşti”.

Stenograma din seara de 4 decembrie 2009, când Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Cornel Nistorescu
CORNEL NISTORESCU:
Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU:
E poveste cu afacerile cu energie pentru… în care e bagată Elena Udrea şi cu aştia şi cu psihologul Stolojan.
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Aşa…
CORNEL NISTORESCU:
Povesteşte Nastasiu. Şi ăştia de la Realitatea o au şi nu vor s-o dea. Şi caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Şi Popa a refuzat să o dea. Ţi-a spus?
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Dar nu-şi asumă…, ştiu, tati, dar nu-şi asumă, zii să-i spun, scriitorul căţtii, am uitat cum îl cheamă.
CORNEL NISTORESCU:
Ba îşi asumă, cum să nu!
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Ei, dacă îţi spun că nu-şi asumă… Că m-a întrebat Cătălin. Uite, avem aşa, aşa. Şi am spus bă, dacă îşi asumă autorul cărţii interviul şi cu Nastasiu, daţi-i drumul. Dacă nu, ăştia se întorc mâine şi spun că au făcut o glumă. Şi nici unul din cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-şi asume. De-aia nu am dat pe Realitatea.
CORNEL NISTORESCU:
Da, dar e imagine video cu ăla care declară chestia asta.
SORIN OVIDIU VÎNTU:
Măi, tati, nu ai înţeles, am făcut o glumă, domnule, ne-am jucat între noi! Poate să apară orice. Trebuia cei doi să confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu şi-a asumat, pardon. Ăla, tu îţi asumi interviul? Tu îţi asumi declaraţia? Ăsta voia 50 000 euro să-şi asume aia. Dă-te-n moaşă-ta! Nu pot să dau bani pe aşa ceva. Nu ca e vorba de 50 000, dar nu pot să dau bani, că după aia încep alte poveşti.
Mai multe EVZ.RO
In exclusivitate  maine voi posta stenogramele dintre Boc.Basescu.Udrea.
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*