Numărul de pacienţi COVID-19 este mult mai mare, dar nu este dat publicităţii pentru a nu se crea panică!!!

0

Avocatul unui spital de boli infecţioase din România susţine în faţa instanţei că numărul infectaţilor cu COVID-19 este cu mult mai mare decât cel prezentat în raportările oficiale.
Pentru a mări numărul de paturi în care se pot trata bolnavii de COVID-19, Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a solicitat eliberarea un spaţiu pe care-l deţine în municipiu. Este vorba despre o clădire situată în strada Ion Ionescu de la Brad, pe care spitalul o cedase în anul 2011 unei clinici private – Centrul Medical Dorobanţi, printr-un contract de asociere în participaţiune prin care părţile s-au asociat în vederea desfăşurării de activităţi medicale.
Acum, după instalarea stării de urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase a cerut eliberarea spaţiului invocând forţa majoră. Doar că, partenerul privat nu a dorit să facă acest lucru de bunăvoie.
Aşa s-a ajuns în instanţă, unde, pe fond s-a deschis un proces între cele două părţi prin care se solicită constatarea suspendării efectelor Contractului de asociere  în participaţiune, urmare intervenirii  cauzei de forţă majoră.
Aşa s-a ajuns în instanţă, unde, pe fond s-a deschis un proces între cele două părţi prin care se solicită constatarea suspendării efectelor Contractului de asociere  în participaţiune, urmare intervenirii  cauzei de forţă majoră.
În paralel, spitalul constănţean a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale pentru a putea prelua rapid acest spaţiu medical. În prima instanţă, judecătorii au dat dreptate clinicii private şi au respins cererea celor de la Boli infecţioase.
 
La finalul săptămânii trecute, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis definitiv ca firma privată să elibereze acest imobil lăsând acolo toată aparatura medicală de care este nevoie pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. Decizia este executorie, iar de săptămâna aceasta se poate începe amenajarea spaţiului pentru suport Covid-19.
„Obligaţia pârâtei Centrul medical Dorobanţi SRL subzistă până la soluţionarea definitivă a dosarului civil aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, dar nu mai târziu de încetarea stării de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr. 240/14.04.2020”, se arată în sentinţă.

„Numărul real nu este dat publicităţii”

În cadrul procesului, clinica privată a invocat faptul că cererea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa este neîntemeiată deoarece, la finalul lunii martie, existau până în 100 de cazuri de infectare cu coronavirus în judeţul Constanţa, iar capacitatea Spitalului de Boli Infecţioase este de peste 220 de paturi, dintre care 50 în Secţia ATI.
Apoi, conform reglementărilor, în cazul creşterii numărului de pacienţi, alte unităţi medicale din Constanţa sau din judeţ devin spitale COVID-19. În schimb, Centru Medical dorobanţi ar avea doar 10 paturi care ar putea fi folosite ca paturi pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus.
„Apelanta (Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa n.red.), în susţinerea caracterului urgent al cererii, mai arată că în fapt numărul de pacienţi este mult mai mare, dar numărul real nu este dat publicităţii pentru a nu se crea panică”, consemnează judecătorii în motivarea sentinţei, conform rolli.ro
„Este o prostie”
Prefectul Judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, a declarat pentru „Adevărul” că afirmaţia avocatului care a reprezentat în proces Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa „este o afirmaţie gravă, un autodenunţ. Trebuie să spună cine a cerut spitalului să facă raportări false. Niciodată nu am cerut sau nu am făcut raportări false. Este o prostie.”
Reporterii „Adevărul” au solicitat un punct de vedere şi managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, medicul Stela Halichidis, dar până la această oră nu a fost transmis.
În acest moment, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în judeţul Constanţa sunt înregistrate 213 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, 10 persoane pierzându-şi viaţa.

1 afisări
Sursa: Citeste mai mult: 

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*