OFICIAL: Pe 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

0

Începând cu data de 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste între 5 și 11 ani pot primi vaccinul împotriva COVID-19. De la data de 13 ianuarie, programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.
Vaccinul adminstrat este Comirnaty, produs de compania Pfizer/ BioNTech, iar schema de vaccinare prevăzută pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
 
Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.
Informații detaliate privind programarea și vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani găsiți pe platforma națională de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

10 afisări
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*