Operatiunea Rosia Montana (1)

5

AUR frate, nu gluma; aur care ne-ar scoate din mizeria de viata in care traim si adunat la un loc cu celelalte resurse care le avem, cu conditia sa devenim producatori, tenativa de RON (fost Leu) ar putea sa devina valuta forte.Da, am scris bine, valuta forte.Acum unii puritani in ale economiei vor spune ca-s tampit si ca nu ar avea cum sa ajunga moneda nationala, nicodata la nivelul dolarului sau al francului elvetian.Au dreptate, dar moneda romaneasca ar fi in rand cu ele asa cum a fost si in anii 30.
Dar nu, nu se poate sa sapam dupa aurul nostru; noi romanii, nu, sub nicio forma, este incalificabil sa va ganditi la asa ceva.Cica nu avem aparatura necesara, pe urma cica nu ar fi bani, iar mai la sfarsit, cica nu renteaza sa se ocupe statul roman sau vreo firma romaneasca.
La Rosia Montana, au voia sa exploateze aurul doar ungurii.Dar nu acum, ci cand vor pleca canadienii.Fundatia Soros nu doarme.
Sorin Jurca (vicepreşedinte al Fundaţiei Culturale Roşia Montană, care se opune proiectului minier) este cu fundaţia Soros.
Fundaţia Soros a înfiinţat ONG-ul lui Sorin Jurca. Soros a fost acţionar la Min Mont, iar Min Mont era acţionar la Gabriel.S-a retras din Min Mont de faţadă.

Sub pretextul protejarii mediului, Ungaria face presiuni enorme prin intermediul UDMR si ai diferitilor „eco-agitatori” in genul lui Szakáts István sau grupul “Tinerii Maniosi” , o brigada de anarhisti cu vederi de extrema stanga, care militeaza, printre altele, pentru “incurajarea multiculturalismului și sancționarea drastică a rasismului instituționalizat”.
“Tinerii Maniosi” traiesc tot in “Kolozsvar”, dupa cum arata pagina lor de Facebook si fac parte, ca si “militiile spirituale” ale lui Mircea Toma ( un alt roman aservit intereselor UDMR), din reteaua marxista promovata de asa zisul “Grup pentru Actiune Sociala” (GAS) aflat in parteneriat cu Clubul Ecologic Transilvania si Centrul pentru Resurse de Mediu, organizatii sponsorizate de Reteaua Soros pentru a bloca Proiectul Rosia Montana si a “salva Transilvania” din “Kolozsvar”.Toate aceste presiuni care vin cu rea-credinta asupra guvernantilor romani, afecteaza zonele economice de mare impact.
Manipularea prin ambiguitati diplomatice, mai vine odata si cu declaratiile Presedintelui Ungariei Solyom, care a amintit, referindu-se la Proiectul Rosia Montana, despre “necesitatea ca Romania sa respecte reglementarile Uniunii Europene in acest sens”.
Imediat a adaugat: ”Mi-am exprimat speranta ca respingerea proiectului Rosia Montana de catre guvernul Romaniei sa se mentina”.
Tehnica de manipulare este simpla: se induce impresia ca Uniunea Europeana ar respinge investitia de la Rosia Montana, ca si guvernul precedent, intreaga presiune cazand pe umerii actualului Executiv, care poate decide daca mentine sau nu embargoul.
In realitate, normele de protectie a mediului propuse de proiect sunt mai severe decat cele europene; tehnologia difera de cea de la Baia Mare, iar guvernul asteapta expertizele, nefiind vreodata luata in discutie decizia de interzicere a investitiei.
Asa ca, nu mai puneti botul cu treaba cum ca „vin canadienii,ne fura aurul si ne lasa`n cianura”, caci oricum trebuie exploatat iar cianura oricum va exista, indiferent cine vine, uguri, mongolezi sau canadienii cu Soros.
Ai locuri de munca, foarte bine, pentru urmatorii 15 ani o sa fie bine ca tot aurul nu va disparea din vatra romaneasca, iar zona se va putea dezvolta, la fel si orasele limitrofe.
 
In partea a doua al acestui articol, va voi prezenta o echipa minune a ingineriei romanesti, echipa ce a fost distrusa de guvernul socialist al lui Nastase, echipa ce avea legatura directa cu aurul romanesc de la Rosia Montana.
 

1 afisări

5 răspunsuri la “Operatiunea Rosia Montana (1)”

    • mie nu mi se pare jaf national un proiect care genereaza 1% din pib-ul Romaniei si 56% dintre castiguri ajung in Romania. Iar spagile imense nu le vad unde sunt, daca proiectul e tot amanat de 15 ani. Daca se dadeau asa spagi, nu se incepea proiectul deja?

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*