Ovidiu Silaghi. A primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache.

0
A luat bani de la Nelu Iordache

Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii și date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.
Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte. Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă şi completă a situaţiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală.
Denunțul lui Iordache
”În acest context am înţeles ce am de făcut, adică să-i dau ministrului Silaghi Ovidiu o sumă de bani. Având în vedere că pierderea lunară suferită B A T A S.A. cu acele curse noi a fost de aproximativ 250.000 EURO, am considerat că a-i da lui Silaghi Ovidiu suma de 200.000 EURO ar fi suficient pentru a temporiza o vreme tendinţele acestea de reziliere a contractelor……”, se arată în denunțul făcut de Nelu Iordache la DNA.
Silaghi a pornit aparatul de bruiaj
“Când am ajuns la Silaghi Ovidiu acasă, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, ştia că urmează să vin la el şi ştia şi de problema rezilierii. Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit, şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este ok şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. În continuare, ne-am mutat în altă cameră, unde era şi Şpan Remus, unde Silaghi Ovidiu mi-a spus că va lua legătura cu P M a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute.”
Silaghi, identificat cu „al tău” din discuțiile telefonice
În data de 09.11.2012, ora 16:44, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe Şpan şi şi-a exprimat nemulţumirea, din discuţiile purtate rezultând că ministrul Silaghi şi-a încălcat promisiunile.
Nelu Iordaghe: Ce faci?
Ş R V: Sunt acasă.
Nelu Iordache: Vii prin Bucureşti mâine?
Remus Vasile Șpan: Da! Mâine în jurul amiezii sunt în Bucureşti.
Nelu Iordache: Da?
Remus Vasile Șpan: Da. Te sun!
Nelu Iordaghe: Bine. Al tău m-a vândut, să ştii!
Remus Vasile Șpan: Dar ai făcut ce ţi-am zis eu?
Nelu Iordache: Al tău m-a vândut!
Remus Vasile Șpan:: Ce?
Nelu Iordache: Al tău m-a vândut!
Remus Vasile Șpan: Ei, nu mai pune tu botul la toţi proştii!
Nelu Iordache: Nu!
Remus Vasile Șpan: Care îţi dau ţie…
Nelu Iordache: Nu! Hai să ne vedem mâine!
Remus Vasile Șpan: Ei… Bine.
Nelu Iordache: Hai să te văd mâine, că ţip, o să ţip, dacă mă strângeţi de…încep să dau afară!
Remus Vasile Șpan: Ei… ţipă!
Nelu Iordache: încep să dau afară.
Remus Vasile Șpan: Şi dacă dai afară, ce o să faci?
Nelu Iordache: Hai, vreau să te văd mâine!
Remus Vasile Șpan: Bine.
Nelu Iordache: Pa!”.
Citiţi mai mult: DNA cere urmărirea penală față de Ovidiu Silaghi. A primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache. Era ministru la Transporturi și avea în casă aparate de bruiaj | VIDEO – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/dna-cere-inceperea-urmaririi-penale-fata-de-ovidiu-silaghi-1053213.html#ixzz2cRTLuQ7Q 
EVZ.ro
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*