hainedevis.ro

- Advertisement -


Peste 3.000 de cazuri de COVID-19 active în Mureș

0
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

ADS-*

În ultimele 14 zile, numărul infectărilor cu noul coronavirus a continuat să crească la nivelul județului Mureș, rata de infectare fiind de peste 5,3 la mia de locuitori.

De asemenea, aproape 330 de persoane se află în spitale cu forme medii sau severe de COVID-19, iar secțiile de ATI sunt ocupate la capacitate maximă.

Există 9 focare, dintre care 6 sunt în spitalele din Târgu-Mureș și unul la o școală, precizează șeful DSP Mureș, Iuliu Moldovan:

În prezent, avem în monitorizare un număr de peste 3.200 de cazuri active, asta înseamnă pe 14 zile. Dintre aceste cazuri active, aproape 80% sunt la persoane nevaccinate iar restul sunt persoane vaccinate. Focare active avem la această dată în urmărire 9 focare în unități sanitare cu paturi, într-o școală și în unități de asistență socială. În spitale avem 3 focare într-un spital și 3 în celălalt la unități sanitare din Târgu-Mureș. Sunt în evoluție. Nu au mai apărut cazuri noi și așteptăm să le închidem în câteva zile aproape pe toate.

În județul Mureș sunt la această dată aproape 60 de municipii și comune cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, iar în Livezeni și Mădăraș rata de infectare depășește 11 cazuri la mie.

Municipiul Târgu Mureș are aproape 1.250 de cazuri active și o rată de infectare de 8,46.

chilipirul-zilei.ro/

- ADS -

Vizualizari: 3
Sursa: radiomures.ro
Spune ce crezi