Profitul pentru Petrom.Romanii MOR!!

1

In primele zile a anului 2012. atunci cand romanii erau inca beti, si sarbatoreau.sa scumpit combustibilul. ulterior sa mai scumpit de inca 2 ori.

Benzina și motorina tocmai s-au scumpit!

Acum aprox. 5 luni. a iesit la iveala.urmatoare stire. Marile companii petroliere s-ar fi inteles si au fixat tarifele, sustin surse apropiate anchetei desfasurate de Consiliul Concurentei. Presedintele institutiei confirma ca o parte a investigatiei a fost deja terminata,  Ancheta dureaza de aproape 6 ani, timp in care cele mai mari companii au fost vizitate de inspectorii Consiliului Concurentei.

Sursa foto: business24.ro

Se stie ca in romania cum crestea pretul la petrol. imediat urcau preturile. cand scade pretul la petrol ramanea tot asa. sa nu uitam ca au fost perioade cand, pretul pe barilul de petrol a scazut sub 50%. pretul in romania tot acela a ramas. Ba a fost si ceva scumpiri.
In luna ianuarie a acestui an. Ancheta a fost finalizata. rezultat niste mizilicuri de amenzi:
Grupul OMV Petrom 503,8 milioane de lei
Rompetrol Downstream     aprox.150 milioane de lei
Lukoil România    aprox. 134 milioane de lei
Mol România     80,2 milioane de lei
Eni România     11,2 milioane de lei
Dupa ce au primit acesta amenda.toti acesti”criminali” au ridicat pretul la combustibil.
Ieri a un alt picior dat in OO romanilor.

Grupul Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, şi vânzări record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).
În ultimul trimestru din 2011, Petrom a obţinut un profit de 838 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de perioada corespunzătoare din 2010, la vânzări de 6,39 miliarde lei, mai mari cu 17%, potrivit datelor financiare raportate miercuri, în standardele internaţionale de contabilitate – IFRS.
Grupul a raportat pentru 2010 un profit net de 2,19 miliarde lei şi vânzări de 18,61 miliarde lei. În ultimele trei luni din 2010, Petrom a consemnat un câştig de 779 milioane lei şi vânzări de 5,45 miliarde lei.
Profitul operaţional calculat înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a urcat în 2011 cu 65%, la 4,93 miliarde lei (1,16 miliarde euro), de la 2,98 miliarde lei în perioada similară a anului trecut. SURSA
 
 

Daca anul trecut au fost aceste profituri enorme.Oare anul acesta ce profit vor avea? tinand cont de scumpirile din prima luna a acestui an.

Oare cate scumpiri vor mai fi? Eu cred ca pana cel tarziu in luna octombrie, cea mai ieftina benzina in romania va fi,7,5 lei.
 
 

4 afisări

Un răspuns la “Profitul pentru Petrom.Romanii MOR!!”

  1. Motivul pentru care statul protejeaza mafia carburantilor este ca el insusi este partas la acest furt masiv din banul romanului, indirect prin accizele din carburanti.
    De ce ar vrea un guvern corup ca benzina sa fie 3 lei si nu 6 lei ? Ca sa le scada bugetul pentru clientela politica ? Adica pentru parlamentari, ministrii, primari, consilieri, prefecti, s.a.m.d ?
    Azi, daca ai un job la stat cu „iz” politic, ti’ai asigurat tot ceea ce’ti doresti, numai sa stii pe cine sa pupi in cur ca sa obtii ceea ce’ti doresti !

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*