hainedevis.ro

- Advertisement -


Protest pentru sustinerea lui Raed Arafat. Barbat arestat dupa ce a incercat sa sara gardul Cotroceniului

0
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

ADS-*

La data de 12 ianuarie 2012 a avut loc în România o serie de proteste de stradă împotriva reformelor sistemului sanitar promovate de Guvernul Boc prin lansare în dezbatere publică a unui proiect de lege a sănătății. Primul oraș în care s-a protestat a fost Târgu Mureș. Astfel de manifestații au continuat și după 12 ianuarie, în București și în alte 51 orașe din 37 de județe.

Unii manifestanți s-au mobilizat cu ajutorul rețelelor de socializare precum Facebook, cerând demisia președintelui Traian Băsescu și a guvernului Boc. Ca urmare, președintele a cerut Guvernului să retragă proiectul noii legi a sănătății din dezbaterea publică. La data de 6 februarie 2012, Emil Boc și-a dat demisia din funcția de prim-ministru al României, iar Cătălin Predoiu a devenit prim-ministru interimar. În seara aceleiași zile, președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu să formeze un nou guvern. O mare parte din aceste proteste a avut caracter politicianist, datorită faptului că mișcarea antiguvernamentală a fost în principal susținută de Uniunea Social-Liberală (USL), principalul rival politic al PDL-ului; la proteste participând numeroși membri ai partidelor componente USL.

Motivul protestelor

Principalul motiv al manifestațiilor a fost solidarizarea cu fondatorul Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), doctorul Raed Arafat, unul dintre criticii liberalizării sistemului medical de urgență. El s-a opus proiectului de lege a sănătății deoarece acesta prevedea ca operatori privați să poată contribui, dacă îndeplinesc anumite standarde, la asigurarea unei părți a serviciului de urgență. Arafat a argumentat că sistemul funcționează bine și că apariția unor noi operatori de urgență îl va destabiliza.

Proiectul de lege mai prevedea și ca spitalele să poată funcționa ca societăți comerciale sau ca fundații, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate să piardă monopolul și să aibă concurență din partea asiguratoriilor privați, iar producătorii de medicamente să fie taxați suplimentar.

Protestele continua in tara!!Romania anti-austerity protest.

Miting de amploare, aseara, in fata Palatului Cotroceni. Desi presedintele Traian Basescu a anuntat ca i-a cerut premierului sa retraga proiectul pentru reforma in sanatate, sustinatorii lui Raed Arafat au iesit in strada.

Paziti cu atentie de jandarmi, aproape 1.000 de oameni au protestat zgomotos si au cerut demisia Guvernului si a presedintelui.

Oamenii au inceput sa protesteze la scurt timp dupa ce Traian Basescu si-a terminat discursul sustinut la Palatul Cotroceni. Timp de 40 de minute, presedintele a tinut sa contrazica multe dintre argumentele aduse de medici impotriva proiectului privind reforma in sanatate.

“Sistemul e lipsit de performanta si sunt exceptii pe care le salut, sistemul e lipsit de proceduri si e subfinantat. Sistemul e beneficiarul unui monopol de stat, casa de asigurari, e politizat, e ineficient in administrarea fondurilor, e afectat de coruptie. Nimeni din sistem nu vrea schimbarea, sau foarte putini o vor, spitalele nu vor, medicii nu vor, si sistemul de urgenta nu vrea schimbarea sistemului medical. Inteleg ca si o mare parte din public nu vrea. Cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate”, a spus Traian Basescu.

Miting la Cotroceni! cade „dictatorul”?

 

 

chilipirul-zilei.ro/

- ADS -

Vizualizari: 1.036
Spune ce crezi