Radu Moisin alocă 2 milioane de lei pentru Spitalul Municipal Clujana

answear.ro

Primarul Radu Moisin a anunţat astăzi ca va aloca cei 2 milioane de lei primiţi de Primăria Cluj-Napoca, din partea Guvernului, către Spitalul Municipal Clujana.

Scopul acestei alocări este acoperirea parţială a datoriilor acumulate de spital, în sumă de 4.300.000 de lei.

Propunerea primarului interimar Moisin Radu,  urmează să fie votată în următoarea şedinţă de Consiliu Local. Primarul a promis în urmă cu o aproximativ o lună,  că va incerca sa  gaseasca o soluţie pentru acoperirea acestor arierate.

 

Principala sursă a datoriilor este Casa Naţională de Sănătate, care a decis sa diminueze cuantumul decontărilor către unităţile sanitare, punându-le pe acestea din urmă să acopere din bugetul propriu, tratamentul pacienţilor. Pentru secţia de Terapie a Spitalului Municipal  suma alocata este de 1.600 de lei, bani suficienţi pentru 2 zile de tratament. De cele mai multe ori, pacienţii aflaţi la terapie intensivă stau în spital mai mult de două zile, iar restul cheltuielilor sunt suportate din bugetul spitalului.

 

 

 

 

VIZUALIZAT 41 ori
bottegaverde.ro

- ADS -

Lasă un răspuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More