”România lucrului bine făcut” Tariful pentru mersul pe jos în București a fost scumpit la 1,69 lei/km

answear.ro

Bucureștiul nu mai are cel mai mic tarif la mersul pe jos din țară! Începând de luni acesta a fost majorat la 1,69 lei/km, la fel ca în alte orașe mai civilizate în urma unei decizii a Consiliului General al Capitalei.

Până acum mersul pe jos în capitală era subvenționat de la bugetul de stat, în urma unor decizii repetate ale primarilor care au condus Bucureștiul. Situația era una vădit discriminatorie, întrucât toți cetățenii din România plăteau ca bucureștenii să meargă pe jos la prețuri modice. Subvenția a fost eliminată în baza unor norme europene. Autoritățile locale spun că din banii astfel obținuți se vor face investiții în trotuare, respectiv în spălarea lor și astuparea gropilor.

Vor rămâne totuși în vigoare tarifele de mers pe jos pentru pensionari, elevi, studenți, persoane cu handicap, veterani de război, participanți la revoluție, ciacâri, persoane sub 1,45 metri (pentru că fac pași mai mici), angajați ai primăriei și instituțiilor guvernamentale, poștași clowni. Aceștia vor plăti mersul pe jos la tariful vechi, 0,5 lei pe kilometru.

VIZUALIZAT 22 ori
bottegaverde.ro

- ADS -

Sursa: timesnewroman.ro

Lasă un răspuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More