Scumpiri, în pragul sărbătorilor de iarnă. Unele alimente vor costa cu 50% mai mult !!!!

0

În România, preţurile cresc într-o lună cât într-un an. De la mâncare şi carburanţi, până la rate şi facturi, totul este mai scump faţă de luna trecută. Din magazine, românii pleacă fie cu plasele mai goale, fie cu o gaură în portofel. Un domino care nu se mai opreşte: astăzi, s-a prăbuşit şi leul, iar Banca Naţională a României a anunţat că inflaţia va creşte. 
 
Preţurile de consum au explodat în luna octombrie.
„Am văzut la coş. Un coş care mă costa înainte în jur de 400 de lei, cam cu ce cumpăr, acum ajunge la 500. Unt luam cu 7 lei şi acum în jur de 11”, se plânge un consumator.
Ultimele cifre ale INS confirmă frământările românilor.
Vladimir Alexandrescu, Purtător de cuvânt al INS:  „Ouăle au avut o creştere mai consistentă să tăiem pliz din ăăăă, carnea şi cu prioritate carnea de bovine.”
La începutul lunii septembrie, când a fost anunţată prima parte a supraaccizei, preţul carburanţilor a urcat brusc aproape de pragul de cinci lei.
Explozia de preţ a carburanţilor a declanşat un efect de domino, ce pare de neoprit. Legumele au fost cele mai afectate – o creştere în medie de 6,67%.
Preţul cartofilor, de exemplu, a urcat de la 2 lei kilogramul în luna septembrie, la peste 3 lei în octombrie
Şi ouăle şi lactatele s-au scumpit cu 6,6, respectiv 1%.
Nici preţul fructelor sezoniere nu a scăpat: A crescut cu 6,1%. Preţul mai mare al carburanţilor îl simţim şi în facturile la energie electrică şi gaze AUG 6 – o majorare de 6,9%.
cel.ro
Vladimir Alexandrescu, Purtător de cuvânt al INS: „Tendinţa la aceste produse, evident, nu este decât aceea de a creşte uşor, mai ales că se apropie perioada de sărbători.”
Şi de la BNR vin semnale îngrijorătoare. Rata inflaţiei a crescut în luna octombrie şi continuă să crească.
Dan Suciu, BNR: „Prognoza Băncii Naţionale pentru finalul de an este un pic mai mare, spre 2,7%, dar trebuie spus că ţinta cu prognoza Băncii Naţionale este de 2,5%.”
Mai ales din cauza unor taxe suplimentare, acciza la carburanţi, dar şi a creşterii preţurilor la alimente.
Iarna vine şi cu facturi mai mari la energie electrică şi gaze. Retur
 


Averea lui Liviu Dragnea nu s-a modificat foarte mult de la preluarea conducerii Camerei Deputaților, în luna ianuarie. Liderul PSD are mai mulți bani în conturi, iar AEP i-a restituit suma de 10.500 de lei, reprezentând contribuția la campania electorală la alegerile parlamentare din 2016. 
Liviu Dragnea deține un apartament de 80 mp, un spațiu comercial de 1527,59 mp și un teren aferent acestuia de 2913,35, în Turnu Măgurele. Este tot ce i-a rămas acestuia în urma partajului cu fosta soție, Bombonica Prodanca. Aceasta a primit în urma divorțului o casă și un teren în Alexandria, un teren în Bușteni, o autoutilitară Dacia Logan și un Land Rover.

Liderul PSD mai are două autoturisme, un Skoda Superb, fabricat în 2006, și un BMW X5, fabricat în 2009, primit donație în urma decesului fratelui său, de la cumnată și nepoți.
Dacă la începutul anului președintele PSD declara că are în conturile bancare deschise la BRD 16,84 dolari și 15.779 de lei, în luna iunie, sumele din conturi s-au mărit substanțial. Astfel, Liviu Dragnea are 3.000 de dolari și 37.796 lei, în cele două conturi. Acestora li se adaugă suma de 10.500 lei, sumă primită de la Autoritatea Electorală permanentă, care reprezenta contribuția la campania electorală din 2016, pentru Parlament.
 
Valoarea totală a acțiunilor pe care Dragnea le deține la Hotel Turiss din Turul Măgurele este 80.710 euro și 460.110 lei, potrivint declarației de avere.
Venitul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaților, este de 76.838 lei, în ultimul an fiscal.  Totodată, șeful PSD a mai câștigat 220.000 lei, din închirierea unor spații.
Interesant este că la capitolul alte venituri apare și o ”promisiune de vânzare-cumpărare” reprezentând un imobil și un teren, în Turnu Măgurele, a cărui valoare este de 630.000 de lei.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*