Scurta recenzie a distrugerii unui popor milenar

0

 
Aceasta distrugere survine in momentul in care se incepe distrugerea cartilor, a culturii, religiei si a istoriei, pe urma vine altcineva ca va scrie carti, ii va reda alta religie, alta cultura, ii va inventa alta istorie (depinde de momentul politic conjuctural in care se afla tara – Romania, in cazul nostru).In tot acest timp, poporul incepe sa uite ceea ce este sau ceea ce a fost, iar cei din jur il vor uita si mai repede, iar limba va fi doat un simplu element folcloric, care mai devreme sau mai taziu va muri in mod natural.
De ce nu se traduce Codex Rohonczy, cronica daco-romaneasca ?Codexul este o cronica daco-romaneasca, insumand 448 pagini, scrisa in limba romana arhaica, “latina vulgara” cu alfabet geto-dac.Directia scrierii este de la dreapta la stanga si textul se citeste de jos in sus. Descoperim ca in bisericele vechi, daco-romanesti, cultul ortodox se exercita in limba “latina vulgara”, chiar pina in secolele XII-XIII, cand s-a trecut la oficierea cultului in limbile greaca si slavona.
Herodot relateaza ca, cel mai numeros neam din lume, dupa indieni, erau tracii.
Iar Dio Casius: “sa nu uitam ca Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian si Decebal au fost razboaie fraticide, iar Tracii au fost Daci”. Faptul ca dacii vorbeau “latina vulgara”, este “un secret” pe care nu-l stiu numai cei ce refuza sa-l stie.
Cind studiile de arheologie moderna a Universitratilor americaner ne indreptatesc sa ne situam pe primul plan in Europa ca vechime, nu-mi este usor sa le raspund unor personae care nu citesc nici ce spun, inteligent, altii despre noi si nici macar ce scriu eu.
Multe elemente anti romanesti, atat fizice cat si scriptice (vezi internet si presa scrisa), din anumite tari Europene, elogiaza imperiile de mult apuse si se reincearca o revigorare a ideilor soviniste si chiar comuniste, intr`o Europa ce se vrea a fi , mare democratie. Nimic mai fals !
Nu uitati, ca imperiile au murit demult si suntem intr`un nou mileniu. Cei ce traiesc in trecut nu au ce cauta in prezent, caci nu vor exista in viitor ! Locul lor este la cosul de gunoi a istoriei.
 
 
 
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*