Șoc și groază: Papa Benedict demisionează!

answear.ro

papa-benedict-al-XVI-leaAnunţ istoric: Papa Benedict al XVI-lea va demisiona pe 28 februarie. Înaltul pontif a făcut anunţul personal, în limba latină, în timpul slujbei de canonizare a martirilor de la Otranto. Liderul Bisericii Catolice a spus că nu mai are „forţele” necesare pentru a conduce Biserica din cauza vârstei sale.

Papa Benedict al XVI-lea va demisiona la sfârşitul lunii februarie. Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a făcut anunţul personal, în limba latină, în timpul slujbei de canonizare a martirilor de la Otranto.

„Demisionez în deplină libertate şi sunt pe deplin conștient de gravitatea acestui gest”, a spus acesta, potrivit the Guardian.

„Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)”, a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi.

Scaunul suveranului pontif va fi vacant până când este ales un succesor, informează Reuters. În aceste condiţii va fi organizat un conclav pentru desemnarea unui nou suveran pontif. link

VIZUALIZAT 34 ori
bottegaverde.ro

- ADS -

Lasă un răspuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More