pretzmic.ro

- Advertisement -


VIZUALIZAT 9 ori,
kitunghii.ro

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

SOCANT: Închisoare pentru cei care refuză să se vaccineze.!

libris.ro

- ADS -

Filipinezii care refuză să se imunizeze împotriva coronavirusului riscă închisoarea! Avertismentul a fost făcut de președintele Rodrigo Duterte, în contextul în care autoritățile încearcă să evite un nou val de contaminări după răspândirea variantei Delta (tulpina indiană).

 

Președintele filipinez a avut un discurs dur la adresa celor care nu vor să se vaccineze. Într-un interviu la televiziunea publică, acesta a spus că ”proștii” care nu vor să se imunizeze ar trebui pur şi simplu să plece din ţară pentru a nu-i infecta pe ceilalți cetățeni.
”Există o criză cu care se confruntă ţara. Este o urgenţă naţională. Dacă nu doriţi să vă vaccinaţi, vă voi aresta!”, a amenințat Duterte.

Șeful statului le-a cerut autorităţilor să ţină o listă cu persoanele care refuză să se fie vaccineze.
”Trebuie să alegeţi, fie vă vaccinaţi, fie vă voi trimite la închisoare”, le-a mai transmis filipinezilor.

Ulterior, ministrul justiţiei, Menardo Guevarra, a precizat că nu există nicio lege care să incrimineze refuzul vaccinării. ”Cred că preşedintele a folosit doar cuvinte puternice pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca noi să ne vaccinăm şi să ajungem la imunitate colectivă cât mai curând posibil”, le-a spus acesta jurnaliştilor.
”Ca avocat, ştie că este legal să alegi să te vaccinezi”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

De la lansarea campaniei de vaccinare, în martie, peste 2,1 milioane de filipinezi s-au imunizat împotriva coronavirusului. Luni, numărul noilor cazuri de infectare a crescut cu 5.249. Bilanțul epidemiei din țară depășește 1,3 milioane de cazuri Covid-19 și 23.749 de decese.

VIZUALIZAT 9 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns