pretzmic.ro

- Advertisement -


VIZUALIZAT 25 ori,
kitunghii.ro

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

SOCANT: Mars retrage mai multe tipuri de îngheţată de pe piață, din cauza pesticidului cancerigen !

libris.ro

- ADS -

Mai multe loturi de înghețată Mars, Bounty, Twix și Snickers au fost retrase de pe piața din România. Produsele conțineau în cantități foarte mici o substanță cu potențial cancerigen.

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor spun că peste 100 de mii de bucăți de înghețată au fost retrase deja de pe piață. Comisia Europeană a decis aseară că produsele care conțin un aditiv numit roşcovă și contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase de pe piață europeană, chiar dacă pesticidul nu este detectat. Astfel, producătorul de înghețată este nevoit să retragă din România loturi de înghețată cu termen de valabilitate decembrie 2022, ianuarie, februarie sau martie 2023. Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre aceste produse puteți solicita rambursarea costului.

Potrivit sursei citate, în aceste produse, cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă consumul cumulativ poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare și la apariția cancerului.

VIZUALIZAT 25 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns