Vodafone trebuie să ELIMINE din contracte mai multe clauze abuzive

answear.ro

Vodafone România trebuie să elimine mai multe clauze abuzive legate de despăgubirile pe care clienții trebuie să le achite companiei dacă reziliază contractele înainte de expirarea duratei minime a acestora. Decizia este definitivă și aparține Curții de Apel București, care a menținut hotărârea dată anterior de Tribunalul București, informează profit.ro.

În noiembrie 2015, Tribunalul București a amendat Vodafone România cu 200 lei pentru încălcarea prevederilor care interzic comercianților stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.

Vodafone România trebuie să elimine din contracte obligația clientului de a plăti “o despăgubire în cazul încetării contractului înainte de expirarea duratei minime contractuale” și paragrafele conform cărora clientul declară, la încheierea contractului, că “a citit, a înțeles și a acceptat clauzele cuprinse contract”. De asemenea, operatorul trebuie să elimine prevederile din contract care fac referire la modul de calcul al prejudiciului cauzat, durata minimă contractuală și numărul de luni rămase până la expirarea duratei minime contractuale.

În februarie 2016, și Telekom Romania Communications a fost găsită vinovată pentru că a introdus o clauză abuzivă în contractele de abonament. Operatorul a atacat decizia la instanța superioară.

VIZUALIZAT 83 ori
bottegaverde.ro

- ADS -

Lasă un răspuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More