Americanii de la Goldman Sachs intră pe piața din România, după achiziția NN Investment Partners

0

Goldman Sachs, cea mai mare companie de holding bancar din lume, va intra pe piața din România, după ce a achiziționat NN Investment Partners. Tranzacție se ridică la peste un miliard de euro.

 

Goldman Sachs intră pe piața din România! Tranzacția momentului. Tocmai au bătut palma

Luni, Goldman Sachs a anunțat că achiziția NN Investment Partners a fost finalizată. În România, NN Investment Partners gestionează fondurile NN International Romanian Equity, NN International Romanian Bond.

Achiziția a fost finalizată pentru 1,7 miliarde de euro, spune Goldman Sachs.

În acest mod, NN Investment Partners va fi integrată în Goldman Sachs Asset Management, în timp ce peste 900 de angajați ai companiei se vor alătura și ei Goldman Sachs.

În urma achiziției, Olanda va deveni o locație extrem de importantă în cadrul activităţilor europene ale americanilor.

Activele au crescut

Această tranzacție duce activele supraveghere ale Goldman Sachs la aproape 2.800 de miliarde de dolari. Concret, Goldman Sachs ajunge pe locul cinci în ceea ce privește administratorii activi de active la nivel global. Din această sumă, 600 miliarde de dolari sunt doar din Europa.

 

Datele furnizate arată că NN IP România avea, în decembrie 2021, active în valoare de 340 milioane de euro.

”Această achiziţie avansează angajamentul nostru de a plasa sustenabilitatea în centrul platformei noastre de investiţii. Ea adaugă amploare francizei noastre de clienţi europeni şi ne extinde poziţia de lider în gestionarea activelor de asigurări. Suntem încântaţi să primim în cadrul Goldman Sachs echipa talentată de la NN Investment Partners, un centru de excelenţă în domeniul investiţiilor sustenabile, şi împreună ne vom concentra pe furnizarea de valoare pe termen lung pentru clienţii şi acţionarii noştri”, spune David Solomon, preşedinte şi director general al Goldman Sachs.

Amintim că achiziția NN IP a fost anunțată încă din luna august a anului trecut.

De asemenea, Goldman Sachs Asset Management a încheiat un acord de parteneriat strategic pe termen lung cu NN Group. Acordul, care face parte din tranzacție, prevede gestionarea unui portofoliu de active în valoare de aproape 180 de miliarde de dolari. Acest lucru arată puterea capacităţilor globale de gestionare a activelor de asigurări şi a francizei de alternative a afacerii.

46 afisări
Sursa: capital.ro
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*