AUR îşi uneşte forţele cu PSD

0

Parlamentarii AUR vor vota moţiunea simplă iniţiată de PSD în Parlament împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
„Avem această datorie faţă de milioanele de români umiliţi, prost trataţi sau de-a dreptul ignoraţi prin spitale. Şi avem această datorie faţă de cei care au murit la Matei Balş, arşi de corupţia, incompentenţa şi nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaş mărunt, cu sau fără diplomă, este şi ministrul Voiculescu”, arată partidul, într-o postare miercuri pe pagina de Facebook.
„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat pe Facebook diploma de studii obţinută la Viena, dar şi un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în România. Deşi diploma vieneză a fost eliberată în 2011, echivalarea s-a făcut – ce coincidenţă! – abia în 2016, când la putere venise guvernul Cioloş. (Probabil că fără echivalare guvernul noilor securişti nu-l putea unge ministru, în mai 2016, pe domnul Vlad, fiu de vechi securist.)
Dar nu diploma este problema domnului Voiculescu. Problema lui este lipsa de moralitate: le-a cerut bucureştenilor să-l voteze, apoi i-a lăsat baltă. Pentru ca apoi, abia numit ministru, să-şi ia 15 (CINCISPREZECE!) consilieri, unii dintre ei foşti colaboratori sau cunoscuţi ai lui. În loc să aibă grijă de pacienţii care se sting prin spitale, ucişi de bacterii şi de foc, domnul Voiculescu tot de apropiaţii lui are grijă mai întâi!
Domnule Voiculescu, că n-ai nicio treabă cu medicina ştim. Ce nu ştim este de ce ai nevoie de 15 consilieri? Cum rămâne cu debirocratizarea pe care o susţineai înainte să ajungi la ciolan? Sau ai uitat de ea de îndată ce te-ai văzut ministru? Faptul că ţi-ai luat atâţia consilieri, după ce ai deja vreo patru secretari de stat, denotă că nu eşti în stare să faci prea multe de unul singur. Pleacă acum şi lasă locul unui profesionist adevărat, care n-are nevoie de o armată de consilieri şi când merge la toaletă.
Aleşii AUR vor vota moţiunea iniţiată în Parlament pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. Avem această datorie faţă de milioanele de români umiliţi, prost trataţi sau de-a dreptul ignoraţi prin spitale. Şi avem această datorie faţă de cei care au murit la Matei Balş, arşi de corupţia, incompentenţa şi nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaş mărunt, cu sau fără diplomă, este şi ministrul Voiculescu!”, arată AUR, într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii.
Social-democraţii au depus miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, care ar urma să intre în dezbatere săptămâna viitoare.
Conform unui draft al moţiunii, ministrul este acuzat că nu a luat nicio măsură pentru siguranţa pacienţilor în timpul pandemiei şi că nu a făcut nimic din ceea ce îi cerea predecesorului său să facă urgent, că a subminat în mod constant strategia naţională de vaccinare deja aprobată şi că a avut poziţii contradictorii privitoare la deschiderea şcolilor şi a unor activităţi economice.
Ei mai afirmă că preluarea mandatului de către Vlad Voiulescu a însemnat o scădere a intenţiei de testare a persoanelor care îndeplinesc criteriile de suspiciune pentru COVID, că scăzut, simetric, şi intenţia ministrului de a controla în mod real situaţia epidemiologică şi că, în schimb, actualul ministru al Sănătăţii a preferat mai degrabă să facă turul televiziunilor şi să reclame „greaua moştenire”, inclusiv cea a propriilor colegi din Coaliţie.
„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi!”, afirmă social-democraţii despre activitatea lui Vlad Voiculescu.

1 afisări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*