Bacteria E-coli, descoperită în brânza de vaci de la Lactate Brădet, din Curtea de Argeș. Produsele firmei, comercializate și la Auchan, Profi și Metro

0

Lactate-BradetMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, că bacteria E.coli care a dus la moartea a trei bebeluși din județul Argeș a fost depistată în brânza de vaci de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș.
În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală‘, a explicat Irimescu.

Ministrul Agriculturii: Bacteria E-coli a fost descoperită în brânza de vaci de la Lactate Brădet, din Curtea de Argeș


Produsele Brădet sunt comercializate la hipermarketurile Auchan Pitești și București. Acest lucru este confirmat chiar de către producătorul de lactate pe pagina sa de Facebook.
Potrivit site-ului propriu, Brătet mai comercializează produse lactate în magazinele Profi și Metro.

Conform ANSVSA, au fost recepţionate 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de MS: lactate – lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare.

Dintre cele 194 de eşantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli, serogrupul O 26, la:

 

– probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Băcău).

 

– probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.

 

„În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare”. (Detalii AICI)
1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*