Beneficiile neașteptate ale semințelor de mac. Iată de ce ar trebui să le consumi mai des!

0

Foarte puțină lume știe că semințele de mac au numeroase beneficii pentru organism și ar trebui consumate mai des.

 

În ultimii ani tot mai mulți oameni aleg să includă diverse semințe în diete.  Semințele au devenit noile superalimente, mai ales că adaugă valoare nutritivă. Un astfel de exemplu de semințe care ar trebui consumate mai des sunt semințele de mac.

Semințele de mac sunt o sursă bogată de fier, calciu, magneziu, mangan, zinc, folat, dar și alți  nutrienți. Și alte numeroase beneficii.

De ce trebui să consumi semințe de mac mai des

  •  Semințele de mac elimină mucusul din trompele uterine, ajutând la creșterea fertilității la femei.
  •  De asemenea, prin consumarea acestui tip de semințe ajută la scăderea nivelului de cortizol (hormonul stresului), și ajută persoanele care au probleme cu somnul să adoarmă mai ușor. Pot fi consumate sub formă de ceai sau prin amestecarea pastei de mac cu lapte cald.
  •  Semințele de mac induc un efect de răcire asupra corpului, arată anumite cercetări. Însă nu s-au făcut numeroase studii în acest sens.
  • Aceste semințe sunt bogate în calciu și cupru, care sunt de mare ajutor în întărirea oaselor. De asemenea, conțin mangan care stimulează producția de colagen.
  • Semințele de mac sunt bogate în zinc și conțin antioxidanți, ceea ce ajută la îmbunătățirea vederii și la protecția împotriva bolilor oculare, cum ar fi degenerarea maculară.

 

 

  •  În plus, deoarece semințele de mac sunt bogate în potasiu care este de mare ajutor în tratarea pietrelor la rinichi și împiedică reapariția lor.
  •  Conținutul de zinc prezent în semințele de mac ajută la creșterea imunității și ajută la creșterea producție de celule care ajută imunitatea.
  •  Mai mult decât atât semințele de mac conțin și acid linolenic care ajută la tratarea eczemelor și a inflamației pielii. Pentru a face o mască trebuie să macini semințele și să le amesteci cu  suc de lămâie. Apoi pasta obținută poate fi aplicată pe zonele afectate.
  •  Totodată, semințele de mac conțin și mangan care este excelent pentru persoanele care suferă de diabet.
  • Și ultimul beneficiu, semințele de mac sunt bogate în fibre insolubile, care ajută la îmbunătățirea digestie și mișcărilor intestinului. În plus, semințele de mac sunt de mare ajutor pentru persoanele care au probleme cu constipația.
2 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*