pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

BOR a decis! Ritualul botezului nu se modifică

eurogsm.ro

- ADS -

Ritualul de botez al copiilor ramane neschimbat, a decis joi, 25 februarie, Sfantul Sinod, organismul colegial de conducere al Bisericii Ortodoxe Romane.

Decizia a venit dupa ce o parte importanta a societatii civile a solicitat revizuirea ritualului, in urma mortii bebelusului de la Suceava. Unii dintre inaltii ierarhi ortodocsi au fost de acord cu schimbarea procedurii, dar, in final, majoritatea din Sfantul Sinod si-a impus punctul de vedere.

Sfantul Sinod arata ca Biserica Ortodoxa are obligatia statutara de a ramane in unitate cu Biserica Ortodoxa universala, ceea ce inseamna ca Biserica Ortodoxa Romana nu poate modifica doctrina si ritualul.

Precizari ale Sfantului Sinod in legatura cu „ingrijorarile” din spatiul public:

 

1) inainte de savarsirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligatia de a se intalni cu parintii si nasii copilului, care, dupa consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezenta preotului starea de sanatate a copilului si dorinta ca el sa fie botezat;

2) in cadrul Facultatilor de Teologie din Patriarhia Romana se va acorda o atentie sporita practicii liturgice referitoare la savarsirea actului intreitei „afundari” din timpul slujbei Botezului, practica liturgica obligatorie pentru studentii teologi din anii terminali ai sectiilor de Teologie Pastorala;

3) in fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Romane va fi organizata o consfatuire anuala cu preotii, referitoare la savarsirea corecta a fiecarei Sfinte Taine. Vor fi sustinute, de asemenea, cateheze cu credinciosii privind semnificatia duhovniceasca a Sfintelor Taine.

VIZUALIZAT 20 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns