fashiondays.ro
ADVERTISEMENT
  • Scrie un articol
  • Drept la replica
  • Redacția
  • Cookie
  • Termeni si Conditii
luni, martie 27, 2023
  • Login
  • Acasa
  • Stiri
    • Sondaje
    • Info utile
    • Social
    • Auto & Moto
    • Economie
    • Actualitate
    • Justitie
      • Coruptie
      • Escrocherii
    • Politica
      • Dosar politic
      • Biografie
      • Campanie Electorala
    • Sanatate
    • Stiri Diverse
      • Fabrica se stiri
    • Stiri Locale
      • Cluj
      • Mures
  • Stiri Externe
  • High Tech
    • Spam & Phishing
  • LIFE & STYLE
    • Retete culinare
    • Modă & Frumuseţe
    • Travel
    • CanCan-uri
      • Media/Emisiuni TV
      • Pamflete /Bancuri
      • Vedete
  • Moldova
No Result
View All Result
RealitateaFaraCenzura
ADVERTISEMENT
  • Acasa
  • Stiri
    • Sondaje
    • Info utile
    • Social
    • Auto & Moto
    • Economie
    • Actualitate
    • Justitie
      • Coruptie
      • Escrocherii
    • Politica
      • Dosar politic
      • Biografie
      • Campanie Electorala
    • Sanatate
    • Stiri Diverse
      • Fabrica se stiri
    • Stiri Locale
      • Cluj
      • Mures
  • Stiri Externe
  • High Tech
    • Spam & Phishing
  • LIFE & STYLE
    • Retete culinare
    • Modă & Frumuseţe
    • Travel
    • CanCan-uri
      • Media/Emisiuni TV
      • Pamflete /Bancuri
      • Vedete
  • Moldova
No Result
View All Result
RealitateaFaraCenzura.ro
No Result
View All Result
  • Acasa
  • Stiri
  • Stiri Externe
  • High Tech
  • LIFE & STYLE
  • Moldova
ADVERTISEMENT

BRÂNZA de CAUCIUC din ULEI de PALMIER, ULTIMUL EXPERIMENT social pe STOMACUL ROMÂNILOR!

Nicoleta Filip by           Nicoleta Filip
martie 28, 2021
in Sanatate
0 0
0
0
SHARES
0
VIEWS
ADVERTISEMENT

Când ne așezăm la masă ar trebui să ne urăm Noroc bun în loc de Poftă bună, spune Avram Fițiu, profesor la USAMV Cluj. Așa cum își spun minerii care nu știu dacă mai ies vii din mină. Produsele lactate ce conțin grăsimi vegetale sunt dăunătoare sănătății, motiv pentru care ar trebui etichetate la fel ca pachetele de țigări, a spus și ministrul bulgar al agriculturii, Miroslav Naydenov la forumul Clean Food. Ce dezvăluie profesorul Avram Fițiu?

Așa cum vinul se mai poate face uneori și din struguri, la fel si brânza pe care o mănâncă românii se mai face și din lapte, dar mai rar și numai de către țărani. Vorbim de un experiment social interesant, perfect legal, în care industria agroalimentară mondială ne obișnuiește de ani buni cu alimente făcute parțial sau total cu înlocuitori. Cum experimentul cu înlocuirea de substanțe naturale din sucuri a reușit și astăzi bem sucuri carbogazoase în care doar apa mai este naturală, restul componentelor fiind artificiale, s-a trecut la faze experimentale mai evoluate… la nivel de brânză, carne etc.
Care este oare miza acestui experiment? Evident o miză financiară și astăzi vom analiza cazul brânzei cauciuc din lapte de palmier. În România noastră frumoasă se comercializează anual circa 30 000 de tone de cașcaval și aproximativ 50 000 t de telemea. O mică parte din brânză provine de la țărani și este realizată din lapte, dar cea mai mare parte provine din industria agroalimentară mondială și aici apare problema.
Industria agroalimentară (cu mici excepții) a început acest experiment social de mulți ani, experiment social în cadrul legii, lege care permite realizarea de produse asemănătoare vizual cu brânza și cașcavalul dar care sunt realizate total sau parțial din uleiuri vegetale de soia și în special de palmier.
Motivația pentru care industria face acest joc este una financiară și tehnică. O brânză telemea din ulei vegetal poate sta luni și ani de zile în raft fără să se strice, în timp ce o telemea din lapte după câteva săptămâni își schimbă aspectul comercial. Din punct de vedere financiar uleiul vegetal și în special uleiul de palmier se obțin la prețuri așa de joase încât constituie o mană cerească pentru industria agroalimentară a laptelui.
Ca să faci brânză din lapte ai nevoie de mult lapte și brânza ar avea un preț corect, evident mai ridicat decât prețul brânzei din ulei vegetal:

  • 1 kilogram de brânză telemea = 7 kilograme de lapte
  • 1 kilogram de caș = 9 kilograme de lapte
  • 1 kilogram de cașcaval = 12 kilograme de lapte
  • 1 kilogram de iaurt = 1 kilogram de lapte
  • 1 kilogram de unt = 22,50 kilograme lapte
  • 1 kilogram de smântână = 26,3 kilograme de lapte

Iată ce spun despre acest experiment social la scară planetară câțiva oameni de bine care au înțeles șmecheria legală cu brânza de palmier:
Din sărăcie și lipsă de informare, românii cumpără mai ales telemeaua ieftină, care e făcută cu uleiuri vegetale. În schimb, micii producători români din zone cu tradiție ca Bucovina, ori Satu Mare, sunt în pragul falimentului, pentru că nu pot concura la preţ cu această telemea falsă, a declarat, pentru EVZ, Claudiu Frânc, președintele FCBR (Federația Crescătorilor de Bovine din România).
 
Este vorba de un ulei de palmier hidrogenat care din punct de vedere nutrițional diferă drastic față de uleiul de palmier nehidrogenat. Practic, este o margarină de generația întâi. Conține acizi grași care duc la apariția bolilor cardio­vasculare și a unor forme de cancer, spune prof. Dr.Gheorghe Mencinicopschi, ­specialist în nutriție.
În raionul de lactate ar trebui separate cele care conțin 100% lapte și cele care au alte ingrediente, astfel încât consumatorul să fie corect informat. Găsim la raion brânză cauciucată, făcută din uleiuri și margarină, mai spune Claudiu Frânc.

La unt, cam jumătate din grăsimea declarată este lactată, iar cealaltă jumătate este substituită de grăsime vegetală. La brânză, 100% este substituită.  Sunt multe probe în care grăsimea declarată lactată este vegetală, spune Anca Gavril, director laborator analize.
 
Deși TVA-ul este de 20% pentru toate produsele, cum vă explicați că se găsesc în magazine brânzeturi de proveniență incertă care se vând cu prețul de 10 lei sau chiar mai puțin?! În mod cert acel produs conține orice altceva numai lapte nu. În condițiile în care pentru 1 kilogram de cașcaval este nevoie de 5,5-5,6 kilograme de lapte crud, care trebuie colectat, procesat și la care se aplică și TVA, un astfel de produs nu poate ajunge pe rafturile marilor retaileri la acest preț ridicol de doar câțiva lei, spune Frânc.
Produsele lactate ce conțin grăsimi vegetale sunt dăunătoare sănătății, motiv pentru care ar trebui etichetate la fel ca pachetele de țigări, spune ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naydenov la forumul Clean Food, citat de Novinite.
Problema grăsimilor hidrogenate este că, asemeni unturii, sunt puternic aterogene. Ele au efecte grave asupra vaselor de sânge, susține dr. Gheorghe Mencinicopschi.
De la săpun la brânză! De ce să faci brânză din ulei de palmier? Pentru ca este cel mai ieftin, cel mai productiv și evident cel mai chimizat ca producție, ulei din lume!
Pentru a obține 10 tone de grăsime e nevoie de 1,2 hectare de palmieri, 6 hectare de rapiță sau floarea soarelui si 8 hectare de măslini. Dacă ar trebui sa asiguram rația calorica a 100 persoane timp de un an, am avea nevoie de un singur hectar cu palmieri comparativ cu 3 hectare de porumb, 5 de grâu, 6 de rapiță, 8 hectare de iarbă.
Așa s-a reușit la nivelul Pacificului înlocuirea completă a pădurii tropicale cu plantații industriale extrem de chimizate de palmieri, ceea ce înseamnă o adevărată catastrofa ecologică. Istoria poveștii cu uleiul de palmier se pare că are în spate o întâlnire discretă între plantatorii malaezieni de palmieri și chimiștii occidentali, întâlnire ce a deschis era margarinei.
Pe la mijlocul secolului trecut industria săpunului și a detergenților s-a transformat în industrie alimentară, iar produsul creat a fost margarina, din simplu motiv că tehnologia de fabricație este aceeași!

De la „Poftă Bună” la „Noroc Bun”. Cum putem oare noi românii să recunoaștem o brânză din lapte față de o brânză din ulei vegetal? Foarte simplu, datorită prețului de vânzare! Dacă vreți brânză telemea din lapte prețul de vânzare trebuie să fie de minim 25-30 de lei/kg, iar la cașcaval minim 45 de lei și provin de la țărani în mare parte. Sub acest preț, sunteți bieți cobai în acest experiment de inginerie socială și vă recomand să aveți un stomac rezistent… la cauciuc! Iar în loc de „ Poftă Bună ” astăzi când vă așezați la masă cu familia, am să vă urez dragi români „ Noroc Bun” ca la mină, unde știi când intri dar nu știi dacă mai ieși!
Biet popor, sărac la buzunar și la minte uneori, știi tu oare câte te mai așteaptă?
Avram Fițiu, România noastră. Sursa: agroinfo.ro
Pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută numai din lapte trebuie să ţinem cont de câteva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe gânduri atunci când suntem în faţa unui galantar cu brânză este preţul. Întotdeauna, o brânză făcută din orice altceva, dar mai puţin lapte va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.
Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânză din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerata.
Legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grasimi vegetale in produsele pe baza de lapte proaspat. Insa fabricantul este obligat sa mentioneze clar acest lucru pe eticheta si nu mai are voie sa foloseasca denumirile consacrate: unt, smantana, telemea.
Iată ce trebuie să mai știți pentru a depista brânza falsă:
Brânza tăiată are neapărat găuri cu aer aproape egale, astea nu prea se pot falsifica. Dacă nu vedeți găurile, renunțați, e brânză falsificată cu clorură de calciu.
Clorura de calciu conferă produsului tărie. Tăiați o bucată cât o cutie de chibrituri. O puneți în congelator. O scoateți a doua zi și nu trebuie să fi devenit sfărâmicioasă prin îngheț. Dacă nu aveți timp, puneți bucățica în apă fiartă. Nu trebuie să se topească mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarină.
Dacă vrei să o desărezi şi laptele nu a fost de calitate, se va înmuia, dar dacă laptele a fost bun, va rămâne fermă.

Evitati produsele tip Akadia = branza bulgareasca ieftina. Aia nu este branza. Un kilogram de branza se obtine normal din 6-7 kg de lapte, in functie de calitatea acestuia, iar un litru de lapte nu cobora sub 2 lei. Facand un calcul nu poti sa nu te intrebi cum de un kilogram de branza de tip Akadia costa 8-10 lei.

În afară de a fi gustată brânza, mai trebuie luată o fărâmitură între degete şi, în momentul în care ea se întinde precum untul, înseamnă că este brânză de calitate, facuta din lapte.
In fine cel mai important test este cel al fierberii. Daca o fierbem in apa si se dizolva înseamna ca nu conține lapte.

Advertisement. Scroll to continue reading.
kalapod.net
Tags: branza bulgareascaprodusele tip Akadia
ADVERTISEMENT
Nicoleta Filip

Nicoleta Filip

Next Post
Klaus Iohannis: SPAGA de 500 de euro pe lună pentru medici și personalul medical!!!

Lista restricţiilor care intră în vigoare de duminică în România!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Descoperire macabră în Buzău: craniu și oseminte umane, găsite într-o pădure. „Se presupune că el ar fi”
Stiri

Descoperire macabră în Buzău: craniu și oseminte umane, găsite într-o pădure. „Se presupune că el ar fi”

by Delia I
martie 27, 2023
0

Descoperire macabră într-o pădure din județul Buzău. Un bărbat a găsit un craniu de om și câteva oase și a...

Surse: Ionel Arsene s-a predat în Italia

Surse: Ionel Arsene s-a predat în Italia

martie 27, 2023
Tânărul de 31 de ani care se afla de două luni în comă după o infecție la măsea a murit

Tânărul de 31 de ani care se afla de două luni în comă după o infecție la măsea a murit

martie 27, 2023



farmec.ro

horacredit.ro/

meia.ro

epantofi.ro

drmax.ro/

bottegaverde.ro
starshiners.ro

RealitateaFaraCenzura.ro

Site din rețeaua: IANGROUP

Comentarii recente

  • Antena24.ro la Primele rezultate ale necropsiei în cazul tânărului din Vatra Dornei care a murit înainte de o operație la cot
  • SOCANT: Ministerul Sănătăţii, prima reacție după ce medicii le-ar fi implantat pacienților stimulatoare cardiace luate de la cadavre – RealitateaFaraCenzura la Medic din Iaşi, acuzat că a montat aproape 240 de stimulatoare cardiace luate de la cadavre. Cum își convingea pacienții
  • Politia Romana la Poliţia încearcă să muşamalizeze dosarul fetiţei ucise pe trecerea de pietoni de un politist!!
  • ANONIM la ARAD: Cadavrul unui copil de 8 ani, găsit fără picioare şi parţial ars
  • Simona la ARAD: Cadavrul unui copil de 8 ani, găsit fără picioare şi parţial ars
No Result
View All Result

Arhive

  • Scrie un articol
  • Drept la replica
  • Redacția
  • Cookie
  • Termeni si Conditii

Portofoliu

  • PaginaDeShop.ro
  • PaginaDeSex.com
  • PubliRom24.com
  • SiteReview.ro

Articole recente

  • Descoperire macabră în Buzău: craniu și oseminte umane, găsite într-o pădure. „Se presupune că el ar fi”
  • Surse: Ionel Arsene s-a predat în Italia
  • Tânărul de 31 de ani care se afla de două luni în comă după o infecție la măsea a murit
  • Adolescentă de 16 ani, obligată să facă sex pe bani. Polițiștii au salvat-o din mâinile traficanților de carne vie
  • Zelenski, întâlnire cu Orlando Bloom. „Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă”

2023 © RealitateaFaraCenzura.ro

No Result
View All Result
  • Stiri
    • Biografie
    • Social
    • Actualitate
    • Justitie
      • Escrocherii
    • Economie
    • Politica
    • Campanie Electorala
    • Dosar politic
    • Sanatate
    • Stiri Diverse
  • CanCan-uri
    • Media/Emisiuni TV
    • Pamflete /Bancuri
    • Vedete
  • Coruptie
  • High Tech
    • Spam & Phishing
  • Auto & Moto
  • LIFE & STYLE
    • Modă & Frumuseţe
    • Relaţii & Sex
    • Retete culinare
    • Travel
  • Stiri Externe
  • Info utile
  • Moldova
  • Stiri Locale
    • Brașov
    • Cluj
    • Mures
  • Scrie un articol
  • Sondaje
  • Drept la replica
  • Redacția

2023 © RealitateaFaraCenzura.ro

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
f64.ro