Cameră de TORTURĂ pentru elevii neascultători, într-o ȘCOALĂ din Hunedoara

0
„Cameră de tortură”, bătăi, amenințări, jigniri, ore nepredate. De asta au parte elevii Şcolii Gimnaziale cls. I-VIII din Vaţa de Jos, chiar în timpul programului şcolar. De la şoferul de microbuz până la directorul unităţii şcolare, cadrele didactice maltratează copiii. Revoltaţi de faptul că elevii sunt umiliţi şi bătuţi, părinţii au făcut reclamaţii la Inspectoratul Şcolar şi la Protecţia Copilului, şi sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă conducerea şcolii.
În urma publicării în Glasul Hunedoarei şi pe site-ul web Brad24 a unor articole referitoare la poziția asumată public de către conducerea politică a școlii ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Brad, cu privire la faptul că în chioșcul din incinta şcolii se comercializează produse alimentare interzise școlarilor, mai mulţi părinți din Vața de Jos au hotărât să facă publică o situaţie alarmantă, şocantă de-a dreptul, în care sunt implicaţi elevii. De la începutul anului şcolar, elevii de la școala din Vaţa de Jos sunt bătuţi, maltrataţi şi umiliţi de unii profesori, în timpul orelor de curs. Mai mult decât atât, şoferul microbuzului şcolar şi secretarul unităţii de învăţământ, care este fratele directoarei şcolii, au aceeaşi atitudine cu copiii, îi ameninţă, ba chiar au format şi o „cameră de tortură”, în care sunt închişi elevii neascultători, şi maltrataţi. Sătui de toată această tortură, o familie din localitatea Vața de Jos, sat Tîrnava de Criş, cu un băiat în clasa a șasea în instituția de învățământ, a decis să rupă tăcerea. „Ceea ce se întâmplă în acea şcoală este mai rău decât în junglă, este o tortură pentru copii şi pentru noi, părinţii. În semestrul I al acestui an şcolar, băiatul meu a fost jignit, ameninţat şi maltratat fizic de şoferul microbuzului, Florin Mariş. Într-una din zile, acest şofer l-a prins de gât pe copil şi l-a trântit în scaun, înjurându-l. În acelaşi timp, directoarea unităţii de învăţământ, Adriana Coza (medalion), îi bate pe elevi, le dă cu pumnii în cap, îi înjură, i-a ameninţat şi umilit în timpul orelor de curs. Doamna director predă matematica la clasa băiatului meu şi niciodată nu se prezintă la orele de curs, atunci când sună clopoţelul de intrare. Copiii nu prea fac matematică, iar în semestrul I, când au dat teza, examenul a durat 15 minute. A venit doamna director, cinci minute a scris subiectele pe tablă și copiii au avut 10 minute să le rezolve. Timp în care dânsa a ieșit din clasă și aceștia au fost supravegheați de contabila şcolii. Din septembrie, de când a început şcoala, o singură şedinţă cu părinţii a fost organizată. În cadrul acesteia, când am avut curajul să spun şi să întreb ce se întâmplă cu băiatul meu şi ce fel de comportament are şoferul şi un cadru didactic faţă de copil, directoarea m-a făcut nesimţită, mi-a spus că nu am cei şapte ani de acasă şi chiar m-a ameninţat. Eu îmi trimit copilul la şcoală să înveţe, să fie educat de persoane competente, şi nu să fie făcut ţăran, idiot, împuţit sau hoţ”, a precizat mama unui copil din clasa a VI-a de la şcoala din Vaţa de Jos, Claudia Obârşan.
Părinți: „Clanul” Coza, spaima şcolii
Părinţii copiilor susţin că Şcoala din Vaţa este condusă de „clanul” Coza. Mai precis, Adriana Coza este director, fiul directoare scoalaacesteia, Adrian Mihuţ, este profesor de informatică, iar secretarul unităţii de învăţământ este fratele directoarei. Conform spuselor părinţilor, Adrian Mihuţ are o atitudine identică cu cea a mamei sale, îi ameninţă şi îi bate pe copii, iar secretarul şcolii împreună cu şoferul microbuzului au transformat o încăpere din şcoală în „camera de tortură”. „Profesorul de informatică, care este fratele directoarei, procedează la fel ca mama sa. A bătut copiii, i-a înjurat şi am înţeles că pe un băiat l-a umilit în faţa întregii clase, după ce l-a forțat să-și dea singur palme. Mai mult decât atât, mi-a spus copilul că la şcoală este o cameră de tortură, pe care o cunosc toţi elevii şi că acolo sunt băgaţi cei neascultători şi maltrataţi”, a adăugat Claudia Obârşan.
Dirigu’  poartă acelaşi hram
Mămica erou, care a ales să expună public această situaţie din şcoală, susţine că dirigintele este de aceeaşi speţă ca cei din „clanul” Coza şi l-a acuzat direct de defăimare şi umilinţă. „S-a pornit o campanie de intimidare și de denigrare a copilului meu prin intermediul dirigintelui la clasă, dl. profesor de sport Andrei Vraciu, care la ora de dirigenție, sub amenințarea cu scăderea notei la purtare a întregii clase, îi obligă pe fiecare dintre colegii băiatului meu să scrie în ‹Jurnalul clasei› lucruri care să-l incrimineze pe copil, un fel de scuză că și-a meritat bătaia. Că este un copil rău, violent, cel mai agresiv din școală. Copiii s-au supus, dar au povestit acasă părinților la ce au fost obligaţi. Auzind acestea, am mers de îndată la școală pentru lămuriri și împreună cu doamna director și în fața întregii clase i-am întrebat pe copii dacă este adevărat că au fost forțați să scrie lucruri neadevărate despre colegul și prietenul lor. Toți cei 19 copii au răspuns că da şi cum era de așteptat acel ‹Jurnal al clasei›, unde exista dovada clară de umilinţă şi denigrare a băiatului meu a dispărut între timp. Eu nu spun că băiatul meu este sfânt, dar nu se poate ca după ce copilul a luat bătaie, dirigintele să încerce într-un fel să scuze acea bătaie, prin obligarea colegilor să scrie într-un jurnal că acesta este practic un monstru”, povesteşte cu lacrimi în ochi mămica.
Reclamaţii la Inspectoratul Şcolar şi la Protecţia Copilului
În urma acestei campanii de denigrare a imaginii copilului, mama elevului agresat verbal şi fizic a depus plăngere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului. „Am făcut reclamație în data de 3 martie la IŞJ Hunedoara şi în 22 martie la Protecția Copilului, prin care acuz conducerea şcolii de rele tratamente aplicate minorului. Sunt hotărâtă să merg până în pânzele albe pentru ca imaginea mea şi a copilului meu să nu fie pătată. În plus, nu sunt dispusă să iert pe nimeni pentru că băiatul meu a fost nevoit să suporte atâta timp umilinţele şi bătăile unor oameni, de la care am avut aşteptări, dar care s-au dovedit a fi nişte animale”, a conchis Claudia Obârşan. Reprezentanţii IŞJ Hunedoara şi ai DGASPC susţin că au primit reclamaţiile, dar că în momentul de faţă sunt rezervaţi în privinţa unor răspunsuri, până la finalizarea anchetelor. „Ştiu cazul de la Vaţa, am primit din partea unei mămici o reclamaţie, iar o comisie din cadrul inspectoratului s-a deplasat la faţa locului. Au fost împărţite chestionare copiilor, profesorilor şi conducerii şcolii, iar în momentul de faţă acestea se analizează. În funcţie de răspunsuri, vom şti ce măsuri să aplicăm”, a declarat inspector şcolar general al IŞJ Hunedoara, Maria Ştefănie.
Conducerea unităţii neagă vehement acuzaţiile
Contactată telefonic de redactorii cotidianului „Glasul Hunedoarei” pentru a oferi un punct de vedere despre această situaţie şocantă, directoarea unităţii de învăţământ a negat toate acuzaţiile şi susţine că totul este o manipulare la adresa ei. „Poate pentru că sunt profesoară de matematică, şi această materie nu este văzută cu ochi buni de niciun elev, mi-au fost aduse aceste acuzaţii. Eu niciodată, în cei 12 ani de când conduc această unitate, nu am bătut elevii, nu i-am jignit şi nici nu obişnuiesc să ameninţ părinţi. De camera de tortură din şcoală am auzit de la colegii dumneavoastră din presă, dar mă îndoiesc că ar fi o asemena cameră în incinta unităţii de învăţământ. În ceea ce priveşte Jurnalul acela al clasei, am cerut şi eu să îl văd, dar nimeni nu a putut să mi-l arate pentru că nu a mai fost găsit. Într-adevăr fiul meu este profesor în această şcoală, dar este de ajuns să vă uitaţi la el ca să vă daţi seama că nu ar putea să atingă nici cu un deget elevii, apăi să îi umilească. În rest nu ştiu de unde au venit toate acuzaţiile împotriva mea şi a cadrelor didactice implicate, dar am avut o inspecţie din partea inspectoratului şi aşteptăm să vedem rezultatul anchetei lor”, a menţionat Adriana Coza.
1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*