Cât de repede merge trenul de la Sighișoara la Brașov?

0
Lucrările de reabilitare a liniei ferate pe ruta Sighișoara-Brașov nu sunt încă finalizare, iar călătorii din gara Sighisoara sunt confuzi, la prima vedere, atunci când trebuie să se îndrepte spre peron. Trenurile spre Brașov circulă cu viteze de sub 50 km/h pe anumite porțiuni.

 

Reabilitată cu ani în urmă, clădirea gării din Sighișoara nu mai pare nouă de mult. Ecranul care afișa mersul trenurilor nu mai funcționează, iar forfota a dispărut. Călători cât degetele de la o mână ocolesc tranșeele unde vor fi amplsate noi linii. Peroanele 4 și 5, unde opresc trenurile acum, sunt marcate cu foi A4 în țiplă.

Primele linii din gara Sighișoara au scoase complet, iar materiale noi își așteaptă rândul, undeva lângă gară, dincolo de panoul care anunță o investiție de peste 400 de milioane de euro pentru reabilitarea căii ferate Brașov – Simeria. După finalizare, viteza de circulație pe acest tronson ar ajunge la 160 de km/h pentru trenurile de călători și 120 km/h pentru cele de marfă.

Până atunci, cei 128 de km pe această rută se fac în cel puțin trei ore și cinci minute, respectiv trei ore și 11 minute în cazul trenurilor internaționale și inter regio. Trenurile Region, personalele de demult, fac puțin peste patru ore.

 

Lucrările ar trebui finalizate în 2023

Lucrările de modernizare a căii ferate Brașov – Sighișoara ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023, astfel încât România să nu piardă finanțarea europeană de 800 de milioane de euro, a declarat anul trecut, comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean.
În primăvara lui 2020, asocierea RailWorks a preluat de la CFR SA amplasamentele în vederea începerii lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe subsecţiunile Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h. Contractul, în valoare de 2,9 miliarde lei (fără TVA), este finanţat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) şi din bugetul de stat, iar perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere, din care 48 de luni aferente execuţiei şi 60 de luni pentru garanţie.

 

3 afisări
Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*