Comisar șef și inspector principal de Poliție, trimiși în judecată de DNA

0

Cosmin-Ioan Mazâlu
Foto: adevarul.ro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Ploiești au definitivat cercetările într-un dosar care biează doi polițiști din Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Este vorba de comisarul șef Mazâlu Cosmin Ioan și de inspectorul principal Ciocîrlan Daniel, ambii fiind trimiși în judecată de DNA Ploiești. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu și obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Vezi mai jos comunicatul emis de DNA Ploiești:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MAZÂLU COSMIN – IOAN, comisar șef de poliție, șef al Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, și CIOCÎRLAN DANIEL, inspector principal de politie, angajat în cadrul aceluiași serviciu, la data comiterii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – mai 2015, inculpații Mazâlu Cosmin – Ioan și Ciocîrlan Daniel, în calitate de membri ai unei comisii de concurs organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, în vederea încadrării de personal recrutat din sursă externă, pentru ocuparea a trei posturi de fochist, primul având și calitatea de președinte al comisiei, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, prin favorizarea a doi dintre candidații înscriși.
Concret, acestora din urmă li s-a permis să participe la concurs, în contextul în care nu îndeplineau condițiile specificate în anunțul de participare.
Ulterior cei doi candidați au fost declarați “admiși” și au fost încadrați în funcția de fochist, cauzându-se astfel o vătămare a intereselor legitime ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, precum și ale altor candidați, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru persoanele respective.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Buzău.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Sursa: adevarul.ro

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*