Compania bulgărească care dă ţepe românilor. Nu cumpăraţi nimic din aceste magazine online

22

Compania bulgărească Comanda Online EOOD operează în România prin cinci site-uri: produstv.ro, pretulverde.ro, teleshoponline.ro, ymart.ro și sculestern.ro. De asemenea, aceste site-uri sunt promovate și prin Facebook și pe site-ul shopmania.ro. Toate site-urile sunt redactate în limba română, iar plățile sunt afișate în lei. Centrul European al Consumatorilor din România sfătuieşte utilizatorii de internet să nu achiziţioneze produse de pe site-urile de mai sus.

Consumatorii români care au cumpărat produse de pe aceste site-uri s-au plâns în principal de următoarele probleme:
 
– Livrarea altor produse decât cele prezentate pe site şi comandate de consumatori
– Livrarea unor produse de calitate slabă sau deja folosite
– Defectarea produselor la prima utilizare sau după doar câteva utilizări.
– În fiecare din aceste situaţii, consumatorii au încercat fie telefonic, fie prin e-mail să rezolve problemele apărute, dar nu au reuşit: fie comerciantul nu răspunde deloc, fie, în situaţiile în care răspunde, nu dă curs solicitărilor consumatorilor.
Astfel, consumatorilor le sunt refuzate:

Returnarea produselor în termenul de 14 zile calendaristice şi rambursarea contravalorii acestora, în conformitate cu regulile stabilite prin OUG 34/2014 care transpune în legislaţia română Directiva 2011/83/UE.
Remedierea deficienţelor apărute în termenul de garanţie în conformitate cu regulile stabilite în Legea 449/2003 care transpune în legislaţia română Directiva 1999/44/CE.
Mai mult, consumatorii care au achiziţionat produse de folosinţă îndelungată nu au primit certificat de garanţie şi instrucţiuni de utilizare în limba română, aşa cum prevede legislaţia română. Deşi compania este situată în Bulgaria, aceasta trebuie să respecte dispoziţiile imperative ale legii române şi să nu-i lipsească pe consumatorii români de protecţia acestora, având în vedere faptul că acest comerciant îşi direcţionează activitatea, prin orice mijloace către teritoriul României (site-uri în limba română, preţuri în lei, serviciu relaţii cu clienţii în limba română), în conformitate cu regulile stabilite prin Regulamentul (CE) 593/2008 privind legea aplicabilă obligaţiilor contractuale.
Plata pentru produsele comandate s-a făcut în majoritatea cazurilor în numerar, consumatorii neputând în acest fel să apeleze la protecţia oferită de plata online prin card de credit sau de debit, în special procedura de refuz la plată (chargeback) prin care ar fi putut să-şi recupereze sumele plătite.

ECC Romania a preluat toate reclamaţiile şi le-a transmis către ECC Bulgaria, Centrul din statul unde îşi are sediul comerciantul, conform procedurii de lucru a Reţelei ECC. Până în acest moment, toate încercările de soluţionare pe cale amiabilă ale colegilor de la ECC Bulgaria au rămas fără niciun rezultat, comerciantul Comanda Online EOOD refuzând să răspundă.
Din cauza acestor inconveniente, şansele de soluţionare pe cale amiabila a reclamaţiilor sunt foarte mici. Din acest motiv, sfătuim consumatorii să evite site-urile operate de Comanda Online EOOD şi să cumpere online de la comercianţi care îşi prezintă datele de identificare pe site (denumire companie, număr de înregistrare, date de contact unde poate fi transmisă o reclamaţie), care informează consumatorii asupra drepturilor pe care le au, în special dreptul de a renunţa la contract şi care au clar stabilită o procedură de returnare a produselor. Un alt criteriu important atunci cand facem achizitii online este si metoda de plata oferita de comerciant. Este de preferat utilizarea platii on-line prin card de credit sau de debit, metoda care ofera protectie consumatorilor în special prin procedura de refuz la plată (chargeback) prin care se pot recupera sumele plătite. ”, a declarat Irina Chiriţoiu, Director ECC Romania.
Având în vedere situaţia creată şi numărul mare al consumatorilor prejudiciaţi, ECC Romania, împreună cu ECC Bulgaria au decis să aducă la cunoştinţa autorităţilor cu atribuţii în domeniu cele constatate pentru luarea tuturor măsurilor legale care se impun. Centrele Europene ale Consumatorilor nu pot controla activitatea comercianţilor şi nu pot aplica sancţiuni, ci pot doar facilita soluţionarea pe cale amiabilă a reclamaţiilor.
Sfaturi pentru a evita astfel de probleme:

Citeşte cu atenţie termenii şi condiţiile comerciantului, verifică politica acestuia de retur şi garanţie. În cazul în care acestea sunt vagi, incomplete, dacă nu există un formular de retur sau o adresă la care poate fi returnat produsul, evită să cumperi de pe acel site.
Verifică termenii şi condiţiile, secţiunile de contact şi informaţii legale pentru a afla care este identitatea comerciantului. Dacă nu există informaţii despre comerciant, denumirea acestuia, numărul de înregistrare, adresa poştală sau alte date de contact, nu cumpăra de pe acel site.
Caută informaţii pe internet – forumuri, opinii ale altor utilizatori etc. – despre respectivele site-uri sau respectivul comerciant.
Plăteşte, atât cât este posibil, prin card pentru a beneficia de protecţia oferită în caz de fraudă, probleme legate de livrare, refuzul retragerii din contract în 14 zile etc.
Atunci când plăteşti în numerar la livrare, deschide coletul în prezenţa curierului şi verifică starea produsului, iar dacă acesta nu este în regulă, nu-l accepta şi nu plăti. Dacă vânzătorul nu-ţi oferă opţiunea de a deschide coletul la livrare pentru a-l verifica înainte de a plăti, ar fi bine să refuzi coletul.
Update:01.10.2017

Site-urile fantomă  sunt administrate de  diverse firme
 1. SC SHOP EXCLUSIVE ONLINE SRL
 2. FIX DISTRIBUTION EOOD
 3. Comanda Online EOOD
 4. FIX DISTRIBUTION EOOD RUSE SUCURSALA BUCURESTI
 5.  Produs Tv Shop Srl 

Site-urile fantomă  administrate de FIX DISTRIBUTION EOOD are Codul Unic de Inregistrare: 204465956, Str. Stefan Karadzha, nr.10, Ruse, Bulgaria!

 • produstv. ro
 • pretulverde. rocumparamisim.ro
 • scule-austria.ro
 • teleshoponline. ro
 • ymartshop.com
 • ymart. ro
 • sculestern. ro
 • lumea-copilului.ro
 • bucataria-bio.ro
 • teleshopromania.ro
 • top-shoptv.net
 • teleshopingtv.com

Nr. de Telefon: 0786607922 si  0749521083 Sunt legate de:

 1. CRYS SOR BRILLIANT STYLE SRL
 2. Company: SC PRODUS TV SHOP SRL (SORIN SOARECE)

  Address: STR MADARASI NR.5 BUCURESTI BUCURESTI – SECTOR 3 032305 RO
  Phone: +40.786607922
  Email: OFFICE@PRODUSTV.RO

 3. Sc Fix Distribution Eood Ruse- Suc Bucuresti este legat numele  Soarece Sorin

 
Domenii asociate contactului Soarece Sorin sunt:

 • maniashoping.com
 • maniatvshop.com
 • teleshopingtv.com
 • teleshoptv.com
 • teletvshop.com
 • topshoptvnet.com
 • tvteleshoping.com
 • ymartshop.com
 • ymartshoping.com
 • ymartshoptv.com
 • Sursa datelor!!! 

Toate drumurile duc la Soarece Sorin!!!!

 


Updete;
 
 

 • teleshopromania.ro  (ACTIV) 
 • scule-austria.ro   (ACTIV) 
 •  wowfixit.com.ro (ACTIV) 
 • ymart.hu (ACTIV) 
 • pretulverde.com(ACTIV) 
 • okazii.ro/pretulverderomania17 (ACTIV)
 • magazine.okazii.ro/produstv (ACTIV)
 • magazine.okazii.ro/topshoptvnet (ACTIV) 
 • bizoo.ro/firma/pretulverde (ACTIV) 
 • bizoo.ro/firma/sculestern (ACTIV) 
 • bizoo.ro/firma/ymart (ACTIV) 
 • bizoo.ro/firma/topshoptvnet (ACTIV) 

 
Suspecte:
elareducere.ro
produs.tv
bricoutil.ro ( tel: identic cu sculestern.ro)

50 afisări

22 de răspunsuri la “Compania bulgărească care dă ţepe românilor. Nu cumpăraţi nimic din aceste magazine online”

 1. Produsele comandate au venit cu defecte, zero certificat garantie si nici returul nu e posibil. Am incercat sa le scriu pe mail, la telefon ti se zice ca vei fi contact de colegi, dar nu te contacteaza nimeni.
  Niste tepari si nu vreau sa mai stiu nimic de ei.

 2. In atentia cumparatorilor de buna credinta, dorinta celor de la Ymart este de a va pacalii ! !! !
  Am făcut comanda la Ymart pentru 5 invertoare 12v-220v TBE 1000 W la 220 Lei bucata am primit de la Ymart un cod pentru reducere de 10%, factura s-a făcut pe suma de 990 Lei (reducere de la 110 LEI). La recepție am primit 5 invertoare Chaomin de 168 Lei bucata fără reducere. Am avut bunăvoința sa iau legătura cu Ymart pentru a rezolva problema dar nu au vrut sa fie receptivi si să i-si asume greșeala. Cu siguranța nu a fost o greșeala din partea Ymart, și au vrut să i-si înșele clientul însușindu-si diferența de bani. Vreau sa returnez coletul dar pe banii lui Ymart pentru că nu au trimis ce am comandat. Ymart nu are bunavointa de a ma contacta pentru a clarifica cum pot sa returnez coletul si la ce adresa.
  Atentie nu faceti greseala de a cumpara de la Ymart ! !! !

 3. Am comandat o drujba de pe sculestern.ro si am primit alta, inferioara- chinezarie. Au raspuns doar pe mail si m-au pus sa o trimit la OP72, CP 75 sect. 3 Bucuresti pe cheltuiala mea. Nu am mai primit nici un raspuns. O sa fac plangere la ANPC si politie.

 4. Sunt niste escroci, am comandat un produs si am primit un fals grosolan care nu functioneaza si a costat si 225 lei(STAR SHOWER). Este lipit prost cu niste benzi de scotch si izolat grosolan cu adeziv! !! SI NU FUNCTIONEAZA, nu au avut bunul simt sa trimita macar ceva functional! !! !
  Nu au nici un telefon de contact, mi-au raspuns doar pe mail fara nici o semnatura- sa returnez produsul la un magazin partener fara sa indice numele acestuia doar o locatie aproximativa! !!
  NU CUMPARATI DE LA EI, SUNT HOTI!

 5. Am facut comanda de o etajera de baie pe culoarea albastru si a venit pe roz desi in descriere nu era specificat ca poate sa vina alta culoare functie de stoc ori ca pot sa-mi aleg culoarea .
  Baia este toata albastra si ar fi fost comic un dulap roz sa-ti sara in ochi cand intri .
  Dupa , a trebuit sa ma duc la oficiul postal sa trimit coletul deoarece doar asa primesc ei coletele inapoi la retur .

 6. Fix Distribution Eood Ruse – Sucursala Bucuresti vinde si pe emag.ro . De acolo am comandat un produs (Protectie ecran WowFixIt) Mi-am pus acest gel si dupa 2 zile mi-au aparut zgareturi, am fost inapoi la standul wowfixit din Grand Arena sa intreb cu ce scot acest gel de pe ecran si habar nu au si mai si faceau misto, ca se ia cu apa calda… In concluzie NU CUMPARATI

 7. Am comandat si eu un epilator facial Wizzit si mi-au trimis unul Tweeze. Am ramas f. dezamagita. A durat 2 saptamani pana sa recuperez o parte din bani. Transportul l-am platit eu de doua ori ; si cand am comandat si cand am returnat pachetul . Nu sunt seriosi. Firma expeditoare se numeste FIX DISTRIBUTION EOOD RUSE din Bulgaria. Mare atentie .

 8. iAm comandat _ Lanterna reincarcabila cu bec halogen de 30W si semnalizare _ si am primit altceva in loc de comanda pe care am facut-o si la ce am primit ,a fost si cu lipsa adaptor de 12V, Am sunat la ei si mi-au spus ca asta au si asta au trimis (asa a venit camionul cu lanterne), Am solicitat retur si mi-au comunicat urmatoarea adresa: OFICIUL POSTAL 72, CASUTA POSTALA 75, BUCURESTI, si ca o sa primesc banii in 14 zile. AMIN! NU CUMPARATI NIMIC DE LA ACESTI ESCROCI!!!!

 9. NISTE GOLANI FARA SCRUPULE !
  TEPARI IN TOATA REGULA !
  Nu stiu cum de rezista pe piata inca si nu infunda puscaria pentru INSELACIUNE !
  Am comandat SET MICROFON SHURE SH 210 si am primit un colet desigilat cu alte componente, si alea defecte !

 10. Oameni buni haideti sa ii reclamam cat mai multi la protectia consumatorului! Am comandat un set de tacamari de la ei, au trimis alt model si cand am sunat pentru a primi o indrumare in vederea returnarii au spus ca voi primi un mail, lucru care nu s-a intamplat. Apoi mi-au blocat numarul de telefon.
  Sunt cei mai mari Escroci! Am sunat apoi de pe alt numar si mi-au spus ca nu au voie sa imi dea mail-ul celor de la departamentul retur apoi mi-au inchis telefonul in nas! Blocheaza orice numar de pe care sunt apelati!
  Este strigator la cer! Asa magazin nu mai poate functiona in Romania!

 11. cel mai praf serviciu online. am dat comanda acum o saptamana si. azi am sunat pt statusul comenzii. pe langa ca mi-au inchis telefonul si mi-au vorbit pe un ton total. nepotrivit, mi-au spus ca nu mai aveau produsul in depozit si ca nu pot anunta atat de multi clienti de intarziere. asadar, daca vreti sa comandati ceva azi si sa va ajunga de craciunul viitor in 2018, asta e magazinul online potrivit. Nu recomand, nu voi mai cumpara vreodata de la ei

 12. Buna, prin domeniul OKAZII.RO iar bulgarii isi fac de cap, ne trimit produse diferite de cele comandate si apoi ne trimit la coletaria postei romane unde sa le trimitem inapoi produsul, au pretentia sa il ambalam noi profesional, desi nefiind firma de curierat nu detinem aparat de infoliat, nu vor sa returneze plata efectuata pt transportul produsului. In mod firesc, daca e o eroare ar trebui atent urmarita remedierea ei. Eu nu cred ca Soarece Sorin vrea sa dea tepe, cred ca angajatii lui nu sunt de calitatea adecvata desfasurarii acestei activitati. Domeniul top shop net inca este activ pe net. Astfel am comandat o tigaie teflonata dry cooker trilogy, dar mi-au trimis-o pe cea de la Grunberg cu ceramica marmorata. Mie cea ceramica nu imi place, nu ies ok fripturile in ea. Fug de ea, ei bine tampiteii astia mi-au trims-o chiar pe aceea in colet, iar in factura apare cea comandata. Apoi daca ii suni te pun sa iei din factura adresa distributiifix@gmail.com unde sa scrii baiul. Iti cer sa mergi la coletarie sa trimiti tu coletul cu banii tai! Am intrebat daca stiu ca este si curier, mi-au raspuns ca o sa il trimita la mine. Am intrebat daca se gandesc ca e de bun simt sa imi trimita cu un drum si produsul de mine solicitat si apoi curierul sa il preia pe cel eronat trimis… nu au raspuns de ieri… sa vedem dc nu sunt opriti…CRED CA UNICA SANSA E SA LE FIE COMANDATE DE MULTE PERSOANE PRODUSE PT A FI RETURNATE NEACHITATE, EVIDENT. Nu-i sperie nimic, nici publicitatea negativa, nici reclamatiile la OPC soldate cu amenzi, cred ca doar o suita de confiscari prin mascati ale locurilor de unde expediaza marfa lor ar fi solutia, iar pana atunci, multe comenzi false. Eu nu ma prea pricep la publicitate prin calculator, sunt o gospodina de 60 de ani si rog din inima sa ma adoptati ca bunicuta, deci sa distribuiti, dragi cititori cititorii mesajul meu ca sa fie amabili cat mai multi cetateni ai tarii sa comande multe colete de la aceasta firma ce da tepe, ce trimite produse diferite, ce apoi are indrazneala sa puna oamenii pe drumuri…. pt ca ne iau banii si apoi ne calca in picioare cer tuturor sa trimita acest mesaj la toti cunoscutii lor care sa faca la fel si cu totii sa comandam de la topshoptvnet pt a ii invata minte. Va readuc aminte ca lucreaza acum prin okazii.ro. Comandati si returnati cand va suna curierul pe numele tuturor, nu au ce face, ori ii iau mascatii si le confisca marfa, ori noi ii saturam sa traga tepe. A, m-am gandit sa rog pe cine poate sa le saboteze site-ul, defapt comanda nu putea fi plasata si m-au sunat de la nr de tf 0752427426 pt a-mi putea completa pasii comenzii, am insista sa imi comunice numele societatii pt ca il rosti atat de iute incat nu am inteles. a trebuit sa insist, sa explic ca vreau sa il rosteasca rar ca sa aud, erau fixdistributions. Deci plaseaza comenzi ce le stau pe site nefinalizate, deci blocajul facut este ineficient!
  Rog pe toti sa opereze cele ce sunt necesare: comenzi false cat mai multe! Auzi tupeu pe ei, pe frigul acesta sa scoata oamenii din case sa mearga la coletaria postei romane! Sa aiba pretentii sa fie infoliate coletele! De parca noi am avea acasa dotarea aceea ! Chiar sunt o echipa prost pregatita.

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*