hainedevis.ro

- Advertisement -


Copil de 13 ani si-a injunghiat vecinele care l-au rugat sa dea manelele mai incet…

0
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

ADS-*

INCREDIBIL… Caz șocant în comuna Iana, unde un tată, cunoscut cu apucături bahice, și fiul său, un minor de 13 ani, la fel de amator de “suc de struguri” au sărit la bătaie la vecinii lor cu cuțitul și toporul! Minorul, Cosmin B., de 13 ani, este cercetat de polițiști pentru lovire și alte violențe după ce le-a tăiat cu un cuțit pe o fată de 15 ani și pe mama acesteia, iar tatăl său este și el cercetat într-un dosar penal deoarece l-a lovit pe tatăl adolescentei, provocându-i un traumatism cranio-cerebral. Polițiștii l-au ridicat pe minorul de 13 ani în seara de 4 noiembrie, când a avut loc scandalul și l-au dus la Bârlad, într-un centru pentru minorii delicvenți al Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Vaslui. Minorul va fi evaluat psihologic și inclus într-un program de reeducare.

Locuitorii din comuna Iana au avut joi, 4 noiembrie, un adevărat șoc, aflând că familia unui consătean, om așezat și gospodar, a fost aproape să fie măcelărită de un copil de 13 ani. Cosmin B., care se afla se pare sub influența băuturilor alcoolice, a sărit efectiv cu un cuțit la vecinii care îi ceruseră să dea muzica mai încet. Practic, copilul este crescut de tată, nu are mamă, iar părintele, cunoscut amator de licori bahice, a scăpat de sub control minorul. Acesta bea cot la cot cu tatăl, iar incidentul de pe 4 noiembrie a izbucnit de la faptul că, atât tatăl cât și fiul de 13 ani, fiind sub influența alcoolului, au dat muzica la maxim, deranjând vecinii. Aceștia au venit la poarta lor și le-au cerut să dea mai încet manelele, iar de aici a fost doar un pas până la un adevarat scandal! Vecinele, mamă și fiică, au intrat în curtea celor doi, și le-au adresat cuvinte “de dulce” până când au fost scoase afară din curte. Faptul că au avut “tupeul” să le ceară să dea muzica mai încet, iar apoi i-au și certat, i-a înfuriat pe cei doi, în special pe fiul de 13 ani, care a mers cu tatăl în curtea vecinilor și s-au încăierat! Cosmin B. a scos două cuțite din buzunar și le-a tăiat atât pe mamă cât și pe fiica acesteia de 15 ani. Mircea B., tatăl agresor, a avut și el în mână un topor, cu care l-a lovit pe soțul femeii tăiate de Cosmin. Lovitura i-a fost aplicată bărbatului cu muchia de la topor.

Poliția la datorie…

A fost solicitată să intervină poliția, care a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe. Polițiștii l-au reținut în acea seară pe Mircea B., iar pe fiul lui de 13 ani l-au dus la Bârlad, într-un centru special pentru minorii delicvenți, unde a fost instituționalizat, pentru ca având 13 ani acesta nu răspunde penal. Femeia și fiica ei de 15 ani, care au fost rănite cu cuțitul de minorul agresor, au câte 8 zile de îngrijiri medicale, conform certificatelor medico-legale emise de medicul legist din Bârlad. Tatăl minorului, Mirea B., a sărit cu toporul la vecin, provocându-i un traumatism cranian, iar acum este cercetat penal alături de fiul său și a fost plasat sub control judiciar.“În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare. Cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Față de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Iana, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

…dar cam târziu!

Cosmin B. este un minor cu grave deviații de comportament, fiind un “cunoscut” al polițiștilor din Iana, dar care nu s-au “înghesuit” să ia măsuri sau să anunțe DGASPC Vaslui, pentru a securiza minorul, ce nu răspundea penal pentru faptele sale. Iată ce spun vecinii că era în stare să facă Cosmin B., la numai 12 -13 ani! ”Bea, înjură, lovește lumea, rupe gardurile vecinilor cu toporul. Foarte obraznic, foarte rău. Violent. Are 13 ani. E un copil, dar toată ulița îi știe de frică. Pe vecina de peste drum a tăiat-o la mână, fata ei e la spital, la Vaslui, operată la mână. Tatăl lui este vinovat pentru că nu îl educă și nu îl crește frumos. Nu contează că mama e plecată în alt sat, ei au rămas împreună și nu trebuia să se ajungă aici. Să îl țină la școala de corecție, pentru că acolo va avea mai mult de învățat decât în sat” au spus localnicii.

chilipirul-zilei.ro/

- ADS -

Vizualizari: 2
Sursa: vremeanoua.ro
Spune ce crezi