Corina Crețu:PSD plătește ”sume incredibile” către presă prin intermediul ministerelor pentru a denigra oponenții și anunță că va da în judecată partidul

0

Corina Crețu a acuzat PSD, într-o postare pe Facebook, că direcționează către presă ”sume incredibile” prin intermediul ministerelor pentru ”denigrarea celor care nu se aliniază directivelor partidului”. Într-o nouă izbucnire împotriva partidului din care face parte, Corina Crețu anunță că va intenta un proces împotriva PSD și a lui Codrin Ștefănescu, prin care le va cere să demonstreze ” cum trădez interesele naționale ale României”.

Presa independentă a scris în repetate rânduri despre contractele de publicitate ale instituțiilor și firmelor de stat în România, o practică similară cu cea din perioada de dinaintea aderării la UE.


Acuzele Corinei Crețu vin pe fondul campaniei împotriva sa lansată de apropiații lui Liviu Dragnea – Darius Vâlcov, Codrin Ștefănescu, Rovana Plumb – care o acuză că nu transmite costurile reale ale realizării a trei spitale regionale cu fonduri UE. La rândul său, comisarul european îi acuză de manipulare a opiniei publice pe detractorii din PSD și demonstrează că din 2014, anul în care a început, pe hârtie, proiectul guvernele PSD nu au făcut nimic pentru demararea acestora.

Nu va ascund ca sunt foarte afectata de atacurile provenite din interiorul partidului caruia i-am dedicat 30 de ani din viata mea. Foarte trist. Va multumesc tuturor pentru sprijin si sustinere, dupa cum multumesc tuturor organizatiilor mass-media pentru obiectivitate, in ciuda contractelor pe sume incredibile pe care le primesc de la ministerele Guvernului pentru denigrarea tuturor care nu se aliniaza directivelor partidului. Un partid in care am crezut si am sperat ca poate imbunatati viata oamenilor. Din pacate, a devenit mai rau decat mi-as fi putut vreodata imagina.

Reacția vine după ce Codrin Ștefănescu a acuzat-o că reprezintă mai mult interesele Bruxelles-ului decât pe cele ale României: ”Nu am mai spus niciodată aceste lucruri și nu reprezintă poziția oficială a PSD. Corina Crețu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles. Corina Crețu nu reprezintă, în momentul de față, interesul României de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles”.
Postarea Corinei Crețu vine și după un lung șir de poziții publice în care aceasta a demonstat minciuni și dezinformări ale Guvernului Dăncilă și ale PSD.
Anterior, Crețu a susținut că nu înțelege de ce este acuzată că trădează România, în condițiile în care ea face tot ce poate pentru ca țara să primească fonduri europene, în vreme ce Guvernul nu a trimis niciun mare proiect Comisiei Europene, astfel încât să poată primi finanțare europeană.
Recent, comisarul european a susținut că studiul de fezabilitate pentru construirea în România a celor trei spitale regionale nu costă 120 de milioane de euro, cât a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, ci 1,8 milioane de euro.
De asemenea, Corina Crețu a afirmat că țara noastră a pierdut circa 2 miliarde de lei în domeniul infrastructurii de transport: ”Din păcate, din cei 19,5 miliarde de euro alocaţi pe fondurile pe care le gestionez – e vorba de Politica de Coeziune şi de Fondul de Dezvoltare Regională – s-au pierdut (…) între 1,8 şi 2 miliarde de euro într-un domeniu cel mai sensibil pentru România, cel al infrastructurii de transport”.
„Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și guvern spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte. Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”, a declarat Corina Crețu, în cadrul unei conferințe de presă.
”Ma doare sa vad ca unele neimpliniri ale Statelor Membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autoritatilor nationale si locale”, a mai spus comisarul european, cu o altă ocazie.

1 afisări
Sursa: Pagina personală de Facebook

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*