hainedevis.ro

- Advertisement -


Cum faci cea mai rapidă și gustoasă zacuscă?

0
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

ADS-*

Toamna este sezonul propice pentru că fiecare gospodină să realizeze atâta de delicioasă zacuscă. Dacă te speria gândul că ai putea petrece multe ore pentru pregătirea acesteia, iată câteva trucuri ce te vor ajută să termini mai repede decât te așteptai.

 

In aceasta perioada numeroase doamne se intrec in a aface cele mai bune retete de zacusca. Cu ciuperci, cu fasole, cu dovlecel sau chiar cu peste, toate fac parte din categoria acestei delicioase conserve pregatite pentru a rezista cateva luni la borcan. Multe femei insa se feresc sa pregateasca aceasta conserva de teama ca ar putea petrece extrem de mult timp in bucatarie. Totodata intreb procesul li se pare foarte migalos, iar astfel multe doamne ajung sa opteze pentru variantele din comert pline de conservanti.

O zacusca realizata corect va rezista cateva luni bune intr-un mediu racoros chiar pana anul urmator, fara sa aiba in compozitie conservanti. Secretul este in respectarea anumitor pasi.

 

Cum o prepari fara timp mult alocat

Pentru a scaa de timpul petrecut in bucatarie si mai ales pentru a evita sa faci mult fum intr-un saptiu inchis fiind necesara coacerea legumelor in prealabil poti opta pentru acest truc incredibil. Spala ardeii, rosiile si vinetele si aseaza-le pe o tava in cupto. Vei reusi astfel sa coci mult mai multe legume deodata, iar gustul lor va fi la fel.

Dupa coacere, curata totul de coaja si foloseste-te de masina de tocat pentru a marunti toate legumele. Odata asezate in cratita in care vei prepara zacusca, introdu totul la cuptor si seteaza temperatura la 180 de grade. Zacusca se va coace incet, nefiind nevoie sa petreci timp amestecand constant in compozitie.

La final, utilizeaza o palnie speciala pentru borcare astfel incat sa iti usurezi acest pas destul de migalos.

Nu uita ca pentru a ramae conservata o perioada indelungata zacusca trebuie sa fiarba si in dunti. Dupa ce ai asezat totul in borcane, pune-le la fiert intr-o cratita, in care pui o contitate considerabila de apa. Este nevoie sa fiarba doar cateva minute si ai certitutdinea ca cei dragi se vor bucura de deliciosul preparat o buna periada de timp.

chilipirul-zilei.ro/

- ADS -

Vizualizari: 3
Spune ce crezi