Dacia, vânzări-record în Marea Britanie!

Mașinile noi se vând din ce în ce mai bine în Marea Britanie, iar automobilele Dacia nu fac excepție. Vânzările Dacia au crescut, în februarie, cu peste 300 la sută!

În cursul lunii trecute, vânzările de maşini noi în Regatul Unit au crescut cu 26%, ajungând la 74.441 unităţi. Februarie este a şaptea lună de creştere consecutivă, pe fondul atenuării deficitului global de semiconductori, care a afectat industria auto, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). Înmatriculările de maşini noi sunt acum aproape de nivelul de dinaintea pandemiei, sporind perspectivele ca aproape o jumătate de milion de maşini hibride plug-in să fie pe şosele până la finalul anului, previzionează SMMT.

Din această statistică pozitivă nu putea să lipsească marca Dacia, care vinde tot mai bine pe toate meridianele. În februarie, Dacia a vândut 1.589 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 319,26% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 379 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Vauxhall Corsa, Vauxhall Mokka, Ford Puma, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.

Hibridele plug-in sunt cele mai căutate

În februarie, vehiculele hibride plug-in au reprezentat aproximativ un sfert din înmatriculări, anul acesta urmând ca pe şoselele din Marea Britanie să fie 488.000 de astfel de maşini. Luna trecută, înmatriculările de maşini noi au scăzut pe doar două segmente – „executive” (un declin de peste 15%) şi „limuzine de lux” (o scădere de 6,3%), arată datele SMMT.

„După şapte luni de creştere, nu este o surpriză că sporeşte încrederea în viitorul sectorului auto din Marea Britanie. Totuşi, este vital ca Executivul să profite de fiecare oportunitate pentru a sprijini piaţa auto, care are un rol important în economia britanică şi în ambiţiile climatice ale ţării. Bugetul va trebui să includă măsuri de stimulare a tranziţiei la maşinile electrice şi hibride plug-in, sporind accesibilitatea şi numărul punctelor de încărcare pentru vehicule electrice”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Creșterea pe primele două luni este de 18,5%

De la începutul anului, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 18,50%, la 206.435 unităţi. În perioada ianuarie-februarie 2023, Dacia a vândut 2.232 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 56,67% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.232 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele în primele două luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Volkswagen T-Roc, Nissan Qashqai, MG HS şi Ford Puma. În 2022, Dacia a vândut 27.221 de vehicule pe piaţa britanică, o creştere de 54,95% faţă de 2021, când a înmatriculat 17.568 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, după Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

bestvalue.eu
Source: capital.ro

Related Posts

Next Post

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

credius.ro

 xpops.ro

libris.ro

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Descoperă mai multe la RealitateaFaraCenzura.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura