Dansuri care ard cele mai multe calorii

0

Dansul este un adevarat atrenament fizic, iar prin fiecare tip de dans se pot pierde multe calorii. O ora de dans poate fi echivalentul unui antrenament petrecut la sala.
Dansul ramane alegerea ideala atunci cand doresti sa te mentii in forma, cand doresti sa ai o minte echilibrata si sa iti tonifiezi corpul.
Din punct de vedere fizic, dansul aduce rezultate similare cu cele pe care le poti obtine la sala, dar in plus acesta se ocupa si de sanatatea noastra spirituala. Diferitele miscari ale dansului vor lucra toate partile corpului si toate grupele de muschi. si desigur vor arde multe calorii.
Salsa: “Miscarea continua a soldurilor si a taliei va tonifia partea superioara a trunchiului. Ritmul alert al dansului latino salsa te va ajuta sa pierzi in jur de 400 de calorii pe ora. De asemenea prin salsa se lucreaza si partea inferioara a corpului. Prin pasii care urmeaza un ritm alert se lucreaza muschii picioarelor si fesierii. Pozitia bratelor constituie, de asemenea, un exercitiu fizic benefic”, explica Cristina Ardelean, administrator Arthur Murray.
Samba: Samba este un dans vesel, cu un ritm rapid si miscari ale corpului care ajuta la pierderea de 500 calorii pe ora. Miscarile de sold, brate si a picioarelor vor tonifia fiecare parte a muschilor si vor creste masa musculara.
Swing: Swing presupune un ritm extrem de alert si pasi rapizi, asadar este un antrenament de cardio intens, unde poti pierde intre 300 si 550 de calorii pe ora. Folosirea picioarelor intr-un ritm alert duce catre tonifierea muschilor din partea inferioara a corpului.
Flamenco: Flamenco, dans originar din Spania, este caracterizat prin forta cu care picioarele lovesc pamantul. Fiind un dans senzual, practicat pe termen lung te poate ajuta sa obtii o postura gratioasa. In momentul in care lovesti podeaua cu tocurile, trebuie sa tii abdomenul incordat, fesele tari si spatele drept. Dupa o ora, vei arde 300 de calorii.
Cha-Cha-Cha: „Cha-Cha-Cha-ul este un alt dans extrem de benefic pentru arderea de calorii. Miscarile segmentate ale dansului lucreaza muschii de la maini, picioare, solduri si talie. Prin acest dans se pot pierde pana la 400 de calorii per ora”, spune Cristina Ardelean.
Jive: Unul dintre cele mai alerte dansuri este Jive-ul. Este un dans extrem de energic similar cu un antrenament de aerobic. Pasii ritmati si sariturile creeaza arderi de 400 de calorii pe ora. Energia si buna dispozitia acestui dans sunt molipsitoare, iar beneficiile fizice de tonifiere a muschilor sunt vizibile.
Zumba: Cu miscari de aerobic, te ajuta sa arzi 500 de calorii intr-o ora, dar trebuie sa tii cont ca ai voie sa iei o pauza de doar 10 minute si in timpul dansului sa faci miscari ample. Zumba contribuie la scaderea colesterolului din sage, reduce riscul dezvoltarii obezitatii si regleaza glicemia.

2 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*